Disney, Black Widow davasında anlaşmak üzere

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2021 Cumartesi 3:16 pm

Black Widow filmiyle gündeme gelen ünlü oyuncu Scarlett Johansson geçtiğimiz günlerde Disney’i mahkemeye vermişti. Disney konuyla ilgili bir çözüm yöntemi bulduğunu iddia ediyor. İşte detaylar.

Disney, Scarlett Johansson ile yaşadığı problemi “adil bir şekilde telafi etmenin yollarını” bulduğunu duyurdu. Şirket CEO’su Bob Chapek, Disney’in “yetenekleriyle yeni düzenlemelere girdiğini ve genel olarak çok sorunsuz gittiğini” açıkladı. Scarlett Johansson, Disney’in Black Widow filmini yayınlama stratejisinden memnun olmadığı için mahkemeye başvurmuştu.

Johansson’ın maaşı filmin gişe başarısına bağlıydı. Ancak film aynı anda hem sinemalarda hem de Disney’in platformunda gösterime girince ünlü oyuncunun gişeden kazanabileceği oran azalmış oldu. İnsanlar evlerinden hem daha ucuza hem de kalabalığa girmeden filmi online platformdan izlemeyi tercih etti.

black widow

Ünlü oyuncu, şikayetine göre, şirketin Black Widow’u sinemalarda Disney+’da aynı anda başlatma kararı nedeniyle 50 milyon dolardan fazla kayıp yaşadı. O zamanlar Disney, koronavirüs sebebiyle böyle bir yol aldıkları belirtti. Şimdi, şirket CEO’su Disney’in “tüm çalışanları için en iyi şeyi yapmaya çalıştığını ve değer zincirindeki herkesin tazminatlarına ulaşacaklarını” duyurdu. Johansson da, şirketle yeniden müzakere etmeye çalıştığını açıkladı. Hem Scarlett Johansson hem de Disney tarafından bir adım atılıyor diyebiliriz. Buna göre dava sonuca ulaşabilir. Şirket CEO’su -ayrıca Shang-Chi için deneysel bir sürüm stratejisi uygulamaktan bahsetti. Black Widow’un aksine, film Disney+’a geçmeden önce 45 gün boyunca sinemaya özel olacak.

XBox Series satışları ile PS5’e meydan okuyor