Disney+ 30 milyon aboneyle zirveyi zorlayacak

Yayın tarihi: 7 Şubat 2020 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 7 Şubat 2020 Cuma 9:20 am

Netflix’e rakip olarak ortaya çıkan online yayın platformu Disney+ 30 milyon kullanıcı sayısına ulaşmak üzere. Kasım ayında yayın hayatına başlayan online servisin kullanıcı sayısındaki hızlı artış rakiplerini endişelendirmeye başlıyor.

Star Wars markasının da sahibi olan ve Mandalorian dizisiyle büyük bir çıkış yakalayan Disney+ ’nın 2019’un sonu itibariyla toplam sayısı 26.5 milyon kişiydi.

Ocak ayı içinde de 2.1 milyon yeni seyirci kazanan servisin toplam abone sayısı 28.6 milyona ulaştı.

disney+ 30 milyon

Bu rakamlar rakipleri için endişe verici çünkü Disney’in bir parçası olsa da Hulu’da 30 milyon ücretli abone bulunuyor. Netflix’te ise toplam 167 milyon abonenin 61 milyonu ABD’de bulunuyor. Disney+’nın henüz dünyaya açılmadığını unutmamak gerekiyor. Yani sadece 3 ayda, çoğunluğu ABD’deki seyircileriye Netflix’in ABD’deki abone sayısının yarısına ulaşmış durumda.

Disney+’nın başarısının en önemli sebeplerinden birinin Mandalorian dizisi olduğu düşünülüyor. Star Wars evrenindeki en karizmatik ırklardan biri olan Mandalorian’lar ve ödül avcıları hakkındaki dizinin, Star Wars hayranlarını kanala çektiği düşünülüyor.

Corona virüsü dolandırıcıları iş başında

Mandolarian şimdi sezon arasında olduğu için yeni abone sayısının yükselip yükselmeyeceği merak ediliyor. Disney ise dizinin ikinci sezonunun çekilmeye devam edildiğini ve Ekim ayında yayına gireceğini hatırlatıyor. Yani normalde 1 seneden fazla ara vermesi gereken bir dizinin, bu kadar “acele” şekilde yayına girecek olması, dizinin Disney+ için önemini ortaya koyuyor.