DİSK’ten hakları için direnen işçilere destek: Emeğin Türkiyesini hep birlikte kuracağız

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 10:40 am - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 10:40 am

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu, “İşçi sınıfının ürettiği değerden payını aldığı emeğin Türkiyesini hep birlikte kuracağız” dedi.

Kocaeli’deki Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Corning Kablo işçilerinin, toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine 14 Temmuz tarihinde başlattıkları grev dördüncü ayını geride bıraktı.

İşçilerin örgütlü olduğu Türkiye Petrol, Kimya ve Lastik Sanayi İşçileri Sendikası’nın(Lastik-İş) bağlı olduğu Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK), fabrikaya destek ziyaretinde bulundu.

“HEP BİRLİKTE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkesoğlu burada yaptığı konuşmada işçi sınıfının ürettiği değerden payını aldığı emeğin Türkiyesini hep birlikte mücadele ederek kuracaklarını söyledi.

Arzu Çerkesoğlu, “Bizler bu iş yerlerinde, bu fabrikalarda ürettiğimiz değerden payımızı almak için mücadele ediyoruz. Ancak bu ülkede ülkeyi yönetenler, işverenler, patronlar sürekli olarak ucuz işçilik politikalarıyla bir taraftan sendikasız güvencesiz çalıştırmak diğer taraftan da sendikalı olduğumuz iş yerlerinde de emeğimizin hakkını alabildiğimiz toplu iş sözleşmelerine ulaşmak konusunda önümüze binbir türlü engeller çıkartıyor. İşçi sınıfının ürettiği değerden payını aldığı emeğin Türkiyesini hep birlikte kuracağız. Hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hatay’da demir çelik fabrikasındaki patlamada 1 işçi hayatını kaybetti