DİSK/Enerji-Sen: Nöbetçi ekipler dışında tüm enerji işçileri sahadan çekilsin

Yayın tarihi: 15 Nisan 2020 Çarşamba 11:08 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba 11:08 pm

İstanbul’da dört ilçede sokağa çıkan DİSK/Enerji-Sen üyesi işçiler, EPDK’ye seslenerek “Nöbetçi ekipler dışında tüm enerji işçilerini sahadan çekilsin” dedi.

DİSK/Enerji-Sen, koronavirüs (COVID-19) salgını günlerinde sahada çalışmaya devam eden enerji işçileri için İstanbul’da dört ayrı ilçeden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) seslendi.

EPDK’nin COVID-19 tedbirleri adı altında aldığı kararın gerçeği yansıtmadığını belirten enerji işçileri, Beykoz, Ümraniye, Pendik ve Beşiktaş’ta yaptıkları eylemlerle “EPDK tüm faturaları iptal etsin, nöbetçi ekipler dışında tüm enerji işçilerini sahadan çekilsin” dedi.

“İşçiler, dolandırıcılıkla suçlanıyor”

Sendika.Org’a konuşan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, salgın günlerinde enerji işçilerinin çalışma koşullarının Türkiye’nin her yerinde kötü durumda olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“EPDK’nin kararı, faturalar kesilmeyecek şeklinde sunuldu ancak böyle bir şeyin olmadığı açıktı. Bu durum okuma yapılmayacağı belirtilen yerleri de okumaya gönderiliyor arkadaşlarımız. Sahaya çıkan arkadaşlarımız, gittikleri bazı yerlerde dolandırıcılıkla suçlanıyor, ‘Fatura okunmayacaktı, niye geldiniz?’ diye abonelerle gerginlik yaşıyorlar. Yani tüm İstanbul halkına elektrik ve doğalgaz faturaları kesilmeye devam ediyor.”

Tüm enerji şirketlerine çağrı

İstanbul’un koronavirüs vakalarının en yoğun görüldüğü kent olduğunu hatırlatan Keskin, “Ayedaş, BEDAŞ ve İGDAŞ başta olmak üzere tüm enerji şirketlerine çağrı yapıyoruz; nöbetçi ekipler dışında tüm enerji işçileri sahadan çekilsin. İş yükü artırılarak bu süreç yürütülemez. Kapı kapı dolaşmaya devam eden arkadaşlarımız, bulaş riskiyle karşı karşıyadır. Ayrıca enerji işçileri arasında da çok sayıda vaka bulunuyor. Şirketler bir an önce adım atmalı” ifadelerini kullandı.