DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Türkiye asgari ücretliler toplumu haline geldi

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:01 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 2:01 pm

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Erzincan’da yaptığı konuşmada, Türkiye’nin asgari ücretliler toplumu haline geldiğini söyledi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendika çalışmaları kapsamında geldiği Erzincan’daki DİSK Konfederasyonu’na bağlı Genel İş Sendikası Erzincan İl Temsilciliği’nde sendika mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye’nin her tarafında sendikal çalışmalar yapıp örgütlenmeye devam ettiklerini dile getiren Çerkezoğlu, “Bu süreçte çok önemli tarihsel görevlerimiz olduğunu düşünüyoruz. Türkiye hepimizin, zor bir dönemden geçiyoruz. Bir taraftan ekonomik kriz, bunun yarattığı başta çalışanlar, işçi sınıfı olmak üzere gelir kaybı diğer taraftan işsizlik. Gençleri ve kadınları çok ciddi biçimde etkileyen bu durumun yanı sıra iki yılı aşkın süredir bütün dünyanın ve bizim de mücadele ettiğimiz Kovid-19 pandemisi tabloyu daha da ağırlaştırdı.” dedi.

Çerkezoğlu, Türkiye’nin “asgari ücretliler toplumu” haline geldiğini söyleyerek Türkiye’de çalışanların yarısından fazlasının asgari ücret ve civarında ücret aldığını savundu. Asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın yılın ilk ayında eridiğini ifade eden Çerkezoğlu, gelirde ve vergide adalet olması gerektiğini sözlerine ekledi.

DİSK Başkanı Çerkezoğlu asgari ücrete ‘suya yazılan yazı’ benzetmesi yaptı