DİSK Basın-İş’ten gözaltına alınan gazeteciler için açıklama: Gazetecilik suç değildir

Yayın tarihi: 14 Kasım 2019 Perşembe 11:20 am - Güncelleme: 14 Kasım 2019 Perşembe 11:20 am

DİSK Basın-İş Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, Coşkun ve Kızıl’ın gazetecilik görevleri nedeniyle Eynesil’de bulunduklarını söyleyerek “Gazetecilik suç değildir” denildi.

Gazeteci Canan Coşkun ve Belgeselci kazım Kızıl’ın Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin Eynesil’de haber takibi yaptığı sırada gözaltına alınmasına DİSK Basın İş’ten tepki geldi. Sendika tarafından yapılan yazılı açıklamada “TBMM Komisyonunun çalışmalarını izleyen Üyemiz, Gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan dün Eynesil’de gözaltına alındı… Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Gazetecilik suç değildir” denildi.

Rabia Naz cinayetini araştırmak üzere Eynesil’e giden gazeteciler gözaltına alındı

Sendika tarafından yapılan açıklamanın tam metni şöyle:

“TBMM Komisyonunun çalışmalarını izleyen Üyemiz, Gazeteci Canan Coşkun ve belgesel yönetmeni Kazım Kızıl şüpheli bir şekilde ölen Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan dün Eynesil’de gözaltına alındı.

Coşkun olaya ilişkin detaylı bilgi sahibi olması nedeniyle aynı zamanda bir milletvekiline de danışmanlık yapmak için oradaydı. İlk günden bu yana olaya ilişkin karanlık noktaların aydınlatılamamış olması nedeniyle meslektaşlarımız bir yandan da görüşmeler yapmaktaydı.

Dosyada ifade değiştiren tanık Mürsel Küçükal ile görüşen Coşkun, Küçükal ile birlikte olay yerine gitti. Burada çekim yapan Tuğba Kaya, Kazım Kızıl ve Şaban Vatan ile karşılaştılar. Burada Vatan ile Küçükal arasında bir tartışma yaşandı.

Daha sonra Küçükal’ın eşinin şikayeti üzerine gözaltına alındılar.

Meslektaşlarımız gazetecilik görevleri nedeniyle Eynesil’de bulunuyordu ve bu görevi yerine getirirken gözaltına alındılar.

Meslektaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Gazetecilik suç değildir.”