DİSK Basın-İş: Bu saldırı sadece HDP’ye değil tüm toplumadır

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 10:14 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 10:14 pm

DİSK Basın-İş, HDP İzmir binasına yapılan saldırıyla ilgili “Bu saldırı sadece HDP’ye değil tüm toplumadır. Demokrasi ve barıştan yana olanlar bu kanlı senaryoları engelleyecektir” açıklamasında bulundu.

DİSK Basın-İş tarafından yapılan açıklama şöyle:

Bu saldırı sadece HDP’ye değil tüm toplumadır. Demokrasi ve barıştan yana olanlar bu kanlı senaryoları engelleyecektir.

Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor. Bir mafya liderinin ortalığa saçtığı iktidar bağlantılı kirli ilişkiler, yeni suikast iddiaları, iktidar sahiplerinin Meclis kürsüsünden yaptıkları tehditler, trollerin sosyal medya üzerinden yürüttükleri linç kampanyaları tüm toplumu endişeye sürüklüyor.

1960’lardan bu yana sırtını devlete dayayan katiller binlerce insanın hayatını çaldı. Katledilenler arasında Abdi İpekçi’den Uğur Mumcu’ya, İzzet Kezer’den Musa Anter’e Metin Göktepe’den Hrant Dink’e kadar çok sayıda gazeteci de yer alıyor.

Bu sabah HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik silahlı bir saldırı düzenlendi. Bir HDP çalışanı katledildi. Binada tesadüfen az kişinin bulunması büyük bir katliamı önledi. Suriye’de de bulunduğu anlaşılan saldırgan ya da saldırganların arkasında bulunan azmettiriciler, daha önce onlarca örneğini gördüğümüz kanlı bir senaryoyu hayata geçirmeye çalışıyor.

HDP’ye başsağlığı diliyoruz. Bu saldırı sadece HDP’ye değil tüm toplumadır. Demokrasi ve barıştan yana olanlar bu kanlı senaryoları engelleyecektir. Demokrasi ve halk düşmanı katiller bizi yıldıramayacak.