DİSK 53’üncü kuruluş yıl dönümü etkinliği: 45 sendikadan dayanışma mesajı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2020 Perşembe 3:03 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2020 Perşembe 4:58 pm

DİSK’in 53. kuruluş yıl dönümünü için düzenlenen etkinlik Haliç Kongre Merkezi’nde devam ediyor. Etkinlik kapsamında, birçok ülkenin sendika temsilcisi kendi sendikal deneyimlerini aktardı.

5 kıtadan 45 sendikanın temsilcileri kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Sendikal Konferans’ta bir araya geldi. Açılış konuşmasını DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun yaptığı etkinlikte, Fransa’dan Lübnan’a, Arjantin’den Tunus’a birçok sendikanın temsilcisi söz aldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu konuşmasında, “DİSK Uluslararası dayanışmanın en güzel örneklerini, 12 Eylül darbesinin ardından yaşadı” dedi.

İlk konuşmayı ETUI Kıdemli Araştırmacısı Sten de Spigelare Türkçe olarak yaptı ve uluslararası dayanışma örnekleri verdi.

Arjantin Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu CTA-A Genel Serketeri Ricardo Peidro, endüstrideki değişimler karşısındaki mücadele deneyimlerini aktardı. Arjantin’in ardından Fransa, Güney Kore, Lübnan ve Tunus temsilcileri de dayanışma dileklerini iletti.