Dışişleri Bakanlığı’ndan Kırgızistan açıklaması: Gelişmeler endişe verici

Yayın tarihi: 6 Ekim 2020 Salı 6:21 pm - Güncelleme: 6 Ekim 2020 Salı 6:21 pm

Kırgızistan’da gerçekleşen parlamento seçimlerinin protestolarla sonuçlanmasına ilişkin Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, gelişmelerin endişe verici olduğunu söyledi.

Kırgızistan’da hafta sonu yapılan seçimler sonucu barajı geçemediği söylenen partilerin destekçileri ve üyeleri seçim sonuçlarını protesto etti. Protestocular, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile Meclis binasını işgal etti. Kırgızistan Merkezi Seçim komisyonu seçimleri iptal ettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Kırgızistan’daki gelişmelere ilişkin açıklama yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı’nca, Kırgızistan’da düzenlenen Parlamento seçimlerinin ardından meydana gelen gelişmelerden derin endişe duyulduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kırgızistan’da 4 Ekim’de düzenlenen Parlamento seçimlerinin ardından meydana gelen gelişmelerden derin endişe duyuyoruz. Bu gelişmelerin tırmanmasının önlenmesi ve seçimlere ilişkin görüş ve tutum farklılıklarının anayasal düzen içinde toplumsal uzlaşı ve sağduyu ile suhuletle çözüme bağlanması en halisane temennimizdir. Kırgızistan’ın bu olayları kendi halkının sağduyusu ve dayanışması sayesinde suhuletle çözecek siyasi olgunluğa sahip bulunduğundan şüphe duymuyoruz. Dost ve kardeş Kırgız halkının ve tüm siyasi grupların bu hassas dönemde, Kırgızistan’ın huzur ve refahı için birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğine inancımız tamdır”

Halk sokağa döküldü Kırgızistan seçimleri iptal edildi