“Dışişleri Bakanlığı Feyzioğlu’nun CHP’ye yaptığı saygısızlığını onayladı”

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 8:32 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2024 Cumartesi 8:32 pm

Türkiye Cumhuriyeti Ana Muhalefet Partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Özgür Özel’i havalimanında karşılamayan ve CHP’nin Dışişleri Bakanlığı’na şikayet ettiği Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu‘nun Prag’a atanmasına CHP’den “yapılan saygısızlığın onaylanması anlamına gelmektedir” tepkisi geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde KKTC’deki törenlere katıldı. Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’yi havalimanında karşıladı, CHP Genel Başkanı Özel’i ise karşılamadı.

ÖZGÜR ÖZEL ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Özgür Özel, Feyzioğlu’nu “Kıbrıs’ta bir kusur yapıldıysa Türkiye’nin büyükelçisinindir. Meslekten gelmemenin ve geldiği makamı hazmedememenin bir sonucudur” sözleriyle eleştirmiş, Dışişleri Bakanlığı’nı işaret ederek “Vasatların elinde vasatlaştırılamayacak bir kurumdur” demişti. Tartışmalar devam ederken, Dışişleri Bakanlığı Lefkoşa Büyükelçisi Feyzioğlu’nu bir başka tartışmalı isim olan Eğemen Bağış’ın yerine atadı.

KKTC’de Özgür Özel’i karşılamayan Metin Feyzioğlu Prag’a büyükelçi olarak atandı

“SAYGISIZLIĞI ONAYLADIĞI ANLAMINA GELMEKTEDİR”

Sözcü’de yer alan habere göre, CHP Dış Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel bu atamanın “yapılan saygısızlığın onaylanması” anlamına geldiğini söyledi.

Uzgel, “Skandal boyutundaki bu davranışından sonra kendisine yönelik bir tasarrufun kullanılmadığını ve tersine başka bir göreve tayin edildiğini görmek hükümetin ve Dışişleri Bakanı’nın bu yapılan saygısızlığı onayladığı anlamına gelmektedir” dedi.

“Bir özür ve özeleştiri yerine yanlışta ısrarın bir AKP klasiği olduğunu biliyorduk” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel “Bu açıdan hükümet bizi ve kamuoyunu bir kez daha şaşırtmadı. AKP yönetimi çok onur verici ve değerli olan diplomatlık mesleğini ve en gözde kurumlardan biri olan Dışişleri Bakanlığı’nın kurumsal kimliğini zedelemeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü