Direndiler kazandılar! Zafer HepsiJet emekçilerinin

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 1:32 pm - Güncelleme: 16 Mart 2022 Çarşamba 1:33 pm

HepsiJet emekçilerinin hakları için başlattığı eylem zaferle sonuçlandı. HepsiJet Çalışanları Birliği, şirketin esnaf – kuryelere ücret zammı ve bazı iyileştirmeler yaptığını belirterek paket ücretinin 0,75 TL’den 4 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

HepsiJet’te çalışan esnaf-kuryeler, ocak ayının sonunda, işverenin 1 TL’lik zam teklifine karşı eyleme çıkmıştı. HepsiJet Çalışanları Birliği, eylemlerinin sonunda iyileştirme yapıldığını duyurdu. Buna göre; paket ücreti 0,75 TL’den 4 TL’ye çıkartıldı. İyileştirmeler, 15 Mart ve 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak.

HepsiJet Çalışanları Birliği, şirket tarafından yapılan iyileştirmeleri yazılı bir açıklama ile duyurdu. Buna göre HepsiJet çalışanlarının kazandığı haklar şöyle:

• Defacto paketlerindeki düşük ücret kaldırılıyor. Mevcutta Defacto gönderi teslimlerinde 3,25 olarak hesaplanan ücret yüzde 46 artırılarak standart rakam ile aynı oluyor.

• Mart ayında 1000 TL yakıt desteği verilecek.

• Kovid-19 sebebiyle 1 hafta ve üzeri çalışamayan kuryelere Bölge Müdürlüğü inisiyatifinde 1000 TL destek sağlanacak.

• Kuryelerin dağıtım anında 4/8 ve altında kusurlu olduğu trafik kazalarında, bir hafta ve üzeri çalışamaması durumunda Bölge Müdürlüğü inisiyatifinde 1000 TL destek sağlanacak.

Hakları için direnen Trendyol işçileri kazandı

‘İYİLEŞTİRMELER YAPILSA DA GERÇEKLİĞİMİZİ BİLİYORUZ’
Esnaf-kuryeler, yapılan iyileştirmeleri ise şöyle değerlendirdi:

“Hepsijet yönetimi mücadelemiz karşısında ‘geri adım atmayacağız’ dese de tüm çalışanlara bildirilen iyileştirmeler, geri adımlarının bir göstergesi oldu.

Bu birliğin ilk adımlarını atan, bizi bir araya getiren bazı arkadaşlarımızın sözleşmeleri feshedilmişti. Kimi arkadaşımız ise bu sömürüye ‘yeter’ diyerek kendisi işten ayrıldı. Ancak şimdi HepsiJet yönetiminin yapmak zorunda kaldığı iyileştirmeler, bizim birliğimiz sayesinde hayata geçiyor.

Bu iyileştirmeler yapılsa da gerçekliğimizi biliyoruz. Dağıtılan kargolar sonucunda ele geçen ücretler, hiçbir çalışanın masraflarına yetişmiyor. Benzine gelen zamlarla aylık yakıt giderimiz binlerce lirayı buluyor. Bir ayçiçek yağının bile 200 TL’yi aştığı şu günlerde ‘kurye sömürüsüne’ karşı bir araya gelmemiz şart.”

K’LI PAKET NE DEMEK?
‘Aynı kişiye aynı satıcı tarafından aynı gün gelen 1’den fazla üründe 1 tanesine tam diğerlerine ise daha düşük fiyattan ödeme yapılmasına’ K’lı paket deniliyor.