Dini lider Hamaney cenaze namazında gözyaşlarını tutamadı!

Yayın tarihi: 6 Ocak 2020 Pazartesi 12:21 pm - Güncelleme: 6 Ocak 2020 Pazartesi 12:34 pm

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin cenazesi, Irak’ta yapılan törenden sonra dün İran’a getirildi. General Süleymani’nin cenaze namazı, bu sabah başkent Tahran’da kılındı.Kasım Süleymani’nin cenaze namazını, İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney kıldırdı. Hamaney’in, cenaze namazı sırasında ağladığı da görüldü.

Süleymani’nin cenazesi dün Bağdat’tan ülkesi İran’ın Ahvaz kentine getirilmişti. Yüzbinlerce insanın ağıtlar yakarak eşlik ettiği cenaze töreni bugün Tahran’da devam ediyor. Tahran’daki cenaze töreninde yüz binlerce insan aynı ağızdan ABD ve İsrail’e yönelik intikam yeminleri ediyor.Bugün Tahran’da sürdürülen cenaze töreninde Süleymani ile birlikte saldırıda ölen askeri isimlerin naaşları bir kamyonla dolaştırılıyor.

 

SÜLEYMANİ’NİN KIZI: ABD VE İSRAİL’İ KARA GÜNLER BEKLİYOR

Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen törende İranlılara hitap eden Süleymani’nin kızı Zeynep Süleymani, babasının ‘şehitliğinin ABD ve İsrail’e kara günler getireceğini’ söyledi.

Babasını ve Haşdi Şabi’nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’i öldürerek İran ile Irak’ın arasını bozmayı amaçlayan ABD Başkanı Donald Trump’ın bu ‘şeytanca planının suya düştüğünü savunan’ Zeynep Süleymani, “Çılgın Trump, cahilliğin bir sembolü ve Siyonistlerin elinde bir oyuncak. Babamın şehitliğiyle her şeyin bittiğini düşünme” ifadelerini kullandı.