Dina’yı son gören tanık: Sokakta yalın ayak koşarken peşinde 4-5 kişi vardı

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:20 am - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 10:59 am

Gazeteci Timur Soykan, Gabonlu öğrenci Dina’nın kaybolduğu akşama dair önemli bir tanık ifadesi olduğunu ve Dina’nın evde alıkonulduğunu aktardığı bir yazı kaleme aldı. “Dina kaçarken peşinde 4-5 kişi vardı” başlıklı yazısında Soykan tanığın “Polis çağırdım” diye bağırınca genç kızın evden çıkabildiğini ve sokakta yalın ayak koşarken arkasından 4-5 kişinin gittiğini belirtti.

Gazeteci Timur Soykan, öldürülen Gabonlu öğrenci Dina’nın kaybolduğu akşama dair bir tanığın, “Polis çağırdım” diye bağırınca genç kızın evden çıkabildiğini ve koşarken arkasından dört-beş kişinin gittiğini yazdı.

17 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cesedi 26 Mart’ta Karabük’teki Filyos Çayı’nda bulundu. Cinayet şüphelisi D.A., üçüncü kez gözaltına alınıp serbest bırakıldı.

Timur Soykan, “Dina kaçarken peşinde 4-5 kişi vardı” başlıklı yazısında kamera kayıtlarında Dina’nın 25 Mart akşamı apartmandan çıktıktan sonra sokakta yalın ayak koştuğunun göründüğünü belirterek, soruşturmayla ilgili yazısında şunları aktardı:

“Tam bu noktada kritik bir tanık olduğu öne sürülüyor. Üstelik Dina’nın arkadaşlarının anlatmadığı bir olaydan bahsediyor. Dina’nın kaldığı Has Apartmanı’nın karşısındaki bir apartmanda oturan bu tanık da Afrikalı bir yabancı öğrenci. İddiaya göre; 25 Mart akşamı Dina’nın evde alıkonulduğunu ve sokağı inleten kavga yaşandığını anlattı.

Gabonlu Dina’nın sır ölümünde Dursun A. üçüncü kez serbest bırakıldı! “Şoktayız”

Kaynaklardan aldığımız bilgiye göre; bu tanık özetle şunları söyledi:

‘Olay günü namaz kıldığım sırada bağrışma sesleri geldi. Baktığımda birisinin tekme ve yumruklarla kapıya vurduğunu duydum. Zaten camdan da içeride kimin olduğu anlaşılıyordu. Ağlama sesleri gelince balkondan ‘polisi arayacağım’ diye bağırdım. Kavga durdu. Bir müddet sonra bağrışlar ve kapıya yumruk sesleri yeniden başladı. Kız kapıyı açmaya çalışıyor arkadan birileri onu engelliyordu. Tekrar ‘polisi çağırdım, geliyor’ diye bağırınca kızın kapıdan çıkmasına izin verdiler. Kıza da yardım etmek için bağırdım ancak beni dinlemedi ya da anlamadı. Bu sırada hemen polisi aradım, durumu anlattım’

“POLİSE HABER VERDİM”

Bu ifadeye göre; Dina’nın bağırışlarını arkadaşlarının da duymuş olması gerekiyor. Ancak onlar ifadelerinde genç kızın şarjını almaya gittikten sonra geri gelmediğini söylüyor. Ayrıca tanık, polisi de aradığını söylüyor. Yani Dina’nın ölümünden önce polis olaydan haberdardı.

Tanık, ifadesine şöyle devam etti:

‘… (Polisle) konuştuğum sırada kız apartmandan yandaki binaya atlarken yere düştü. Sonraki apartmana atladı. Kızın pantolonu korkuluğa takıldı ve yırtıldı. Arkasından gelen kimse yoktu. Daha sonra da cadde üzerinde koştu. Ben kıza baktığım sırada iki erkeğin etrafı kontrol ettiklerini gördüm. Daha sonra bunlar 4-5 kişi oldular. Bu şahıslar birbirlerine baktıktan sonra el işareti ile kızın gitmiş olabileceği birkaç yoldan da onlar gitti. Zaten kızın gittiği yol ya Mavi Büfe’ye çıkacak ya da Arı Sitesi’ne gidebilir’

“BEN DUYMADIM”

Bu tanığın ifadesi, Dina’nın evinde kaldığı arkadaşı Cedric’e soruldu. Dina ile Gabon’dan yakın arkadaş olduklarını anlatan Cedric, iddiaya göre şunları söyledi:

‘Evde Isaac ile birlikte kalıyoruz. Ben o akşam apartmanın 3. katındaki arkadaşlarımdaydım. Dina şarj aletini almaya eve gelmemiş. Isaac gece 01.00 sıralarında Emmanuel’in evine gitmiş, orada Dina’nın şarj almak için çıktığını söylemişler. Gece 01.00 sıralarında merak ettiğim için mesaj attım ama yanıt vermedi. Dina’nın kaybolduğu akşam ben tartışma ya da bağırma sesi duymadım. Dina, alkol, uyuşturucu ya da sigara kullanmazdı’ “