Dilek İmamoğlu’nun fikir öncüsü olduğu ‘Büyüt Hayallerini’ ilk mezunlarını verdi

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 10:35 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 10:35 pm

Dilek İmamoğlu’nun kız çocuklarının eşit şartlarda yaşaması ve eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla fikir öncülüğünü yaptığı “Büyüt Hayallerini” projesi ilk mezunlarını verdi. Mezunlar, “Her şey çok güzel olacak” dedi.

İBB İstanbul Vakfı, Dilek İmamoğlu’nun, kız çocuklarının eşit şartlarda yaşaması ve eğitimlerine katkı sağlama fikriyle öncülüğünü yaptığı “Büyüt Hayallerini” projesini, 2021 yılının Mart ayında başlattı. Başvurular sonucunda 200’ü üniversitede öğrenim gören, toplam 300 öğrenci İstanbul Vakfı’nın sağladığı bursu almaya hak kazandı. İstanbul Vakfı, kurumdan burs alan ve bu yıl okullarını bitiren 30 üniversite öğrencisi onuruna bugün mezuniyet töreni düzenledi. Beşiktaş’taki Malta Köşkü’nde yapılan etkinlik, İBB Başkanı İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ve İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ile 80 bursiyerin katılımıyla yapıldı.

Mezun bursiyerlerle bir araya gelen Dilek İmamoğlu, “Bu kardeşlik bağının nesillerce sürmesini tüm kalbimle diliyorum” dedi. Eşine destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Bazen engellerle karşılaşıyoruz. Engellerle uğraşmak ya da onları aşmak konusunda bizim de en büyük motivasyonumuz, açıkçası sizlerden aldığımız o enerji” diye konuştu.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK”

Mezun bursiyerler adına konuşan ve hazırladıkları ortak mektubu okuyan Bilge Nisa Yılmaz ise, “Hayatımıza dokunan İstanbul Vakfı ailesi ve siz Dilek İmamoğlu’nu asla unutmayacağız. Her şey çok güzel olacak” dedi.

İmamoğlu konuştuğu yurttaşın AKP’li olduğunu böyle anladı