Dilek İmamoğlu: İstanbul’u da çok iyi biliyorum, Ekrem’i de…

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2019 Çarşamba 9:44 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2019 Perşembe 6:54 pm

İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, euronews Türkçe’nin söyleşi programı RÖP’te konuştu. İmamoğlu, ailesinin ev hayatına, çocuklarına; kendisinin bir eş, anne ve kadın olarak bu süreçte neler yaşadığına ve biraz da İstanbul seçim sürecine değindi. Euronews Türkçe, RÖP programında Tuluhan Tekelioğlu ile kadına kadına söyleşi için Semiha Yıldırım’a da davette bulunulduğunu, fakat “kesinlikle röportaj vermiyor” yanıtını alındığını da belirtti.

Kadının eşinin arkasında, yanında; gerektiğinde farklı alanlarda önünde de olabilmesi gerektiğini savunan Dilek İmamoğlu, “Ekrem, İstanbul belediye başkanlığı koltuğuna oturacak, bundan eminim. Biz her ilçede, belki her mahallede (kadına yönelik) projeleri geliştireceğiz. İşte tam da bu noktada belki Ekrem’in önüne geçebilirim.” dedi.

Kadınlar üzerine “cam tavan sendromu” konusunda yüksek lisansını tamamladıktan sonra doktorasına devam ediyor Dilek İmamoğlu. Bugünlerde doktora tezinin savunmasını başarıyla yapmış. Tezi, Y kuşağının demokratik ve otokratik liderlik tarzlarına bakış açısı ve bunun bütünsel kalkınmaya etkisi hakkında.

İstanbul’u da çok iyi biliyorum, Ekrem’i de… İkisini yan yana koyunca çok uyuşuyordu

Bir akademisyen gözüyle değerlendirdiğinde, eşinin ‘demokratik lider’ vasıfları taşıdığını dile getiriyor. O’na göre “Ekrem Bey Allah vergisi liderlik özelliklerine sahip”. Ama yine de “Biraz ararsam, eleştirecek bir şey bulurum” diyor.

Eşiyle, üniversiteye hazırlandığı dönemde ablasının düğününde tanışmışlar: “Ben onu görmemiştim, o beni görmüş. Ekrem, ‘işte benim evleneceğim kadın’ demiş ve kararını vermiş… Bir şekilde ben bile farkında olmadan bizim ilişkimiz evliliğe doğru sürüklendi.”

EURONEWS: HABERİN DEVAMI İÇİN BAĞLANTIYA TIKLAYIN