Dilek Ertek’in şüpheli ölümü! Türk Büyükelçiliği’nden Fransa’ya soruşturma talebi

Yayın tarihi: 9 Kasım 2022 Çarşamba 8:51 am - Güncelleme: 9 Kasım 2022 Çarşamba 8:51 am

Tatil amacıyla gittiği Tahiti’de gemiden düşen iş insanı Dilek Ertek’in şüpheli ölümüne ilişkin için Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’ne başvurarak soruşturma için yardım talebinde bulunduğu öğrenildi.

Ünlü bir mücevher markasının Türkiye distribütörü iş insanı Dilek Ertek, tatile gittiği Tahiti’de 25 Ekim’de Norwegian Spirit adlı gemiden Pasifik Okyanusu’na düştü. Dilek Ertek’i arama çalışmaları bugüne kadar olumlu sonuç vermedi.

İsviçreli mimar sevgilisi Artur Fuchsberger (71) ile birlikte Fransız Polinezyası’ndaki Bora Bora Adası’nda 5 Kasım’da doğum gününü kutlamaya hazırlanan Ertek için ailenin avukatı Didem Konaş Büyükpınar, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’ne başvurarak soruşturma için yardım talebinde bulundu.

‘FRANSA MAKAMLARININ SORUŞTURMA YETKİSİ YOK’

Sabah’ta yer alan habere göre ‘Fransız makamlarının bir soruşturma yapıp yapamayacağı’ talebi üzerine Türk Büyükelçiliği Fransız yetkililerle temasa geçti.

Kazanın yaşandığı noktanın Fransız polinezyası Tahiti açıklarında uluslararası kara sularında olması itibariyle uluslararası hukuka göre Fransa makamlarının soruşturma yetkisinin olmadığı ve kaza soruşturmasının geminin bayrak ülkesi olan Bahamalar’ın yürüteceği bilgisine ulaşıldı.

Aynı şekilde geminin sahibi olan Norveçli şirketin de kaza ve sonrasındaki soruşturmada sorumluluğu bulunduğu bildirildi.

Dilek Ertek’in ailesinden ‘kayıp mücevher’ iddialarına yanıt