Dilara öğretmenin işine son verildi

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 4:38 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2022 Cuma 4:38 pm

İstanbul’da anaokulunda annesinin doğum günü sürprizi yaptığı küçük İbrahim’in görüntülerini, ailenin de rızasıyla sosyal medya hesabından paylaşan Dilara öğretmenin işine gerekçe gösterilmeden son verildi.

İstanbul’da bir anaokulunda annesinin doğum günü sürprizi yaptığı küçük İbrahim’in görüntüleri milyonları duygulandırdı. Annesinin elinde pastayla sınıfa aniden girdiğini görünce çok duygulanan minik İbrahim, annesinin elini öpüp sarıldı. Küçük İbrahim’in görüntüleri birçok beğeni ve yorum aldı. O anları kaydedip anneden izin alıp sosyal medya hesabından paylaşan Dilara öğretmen, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımla işine son verildiğini açıklayarak şunları söyledi:

“Video 5 Kasım 2021 tarihinde çekildi ama yayınlanma tarihi 9 Ocak 2022’dir. Velinin onayı ve izni dahilinde paylaşılan bir görüntüydü ki bunları sizlere kanıtlı olarak anneyle konuşmalarımı gösterip sunmuştum. Ben videonun bu kadar ses getirip yayılacağını tahmin etmemiştim. Videonun yayılımı benim kontrolümden çıktıktan sonra okuldaki yetkili kişilere durumu bildirdim, müdüre ve yardımcısına durumu ilettim.”

“VİDEOYU SİLMEMİ İSTEDİLER”

“Videoyu derhal kaldırmamı söylediler ama kaldırmadım çünkü ben çocuğu istismar etmedim, siyasi bir suç işlemedim, kötü söz söylemedim ve orası benim kişisel sayfamdı. Dışarıdan bir müdahale kabul etmeyeceğimi uygun bir dille kendilerine söyledim. Okulla ilişiğimin kesildiğini telefonla arayarak söylediler. Garip olan şu; ayın 1′ inde arandım ancak e-Devlete baktığımda okulla ilişiğimin 31 Ocak’ta kesildiğini gördüm. Duruma sessiz kalmak istemiyorum”

Minik İbrahim’in annesinin doğum günü sürprizi karşısındaki sevinci Türkiye’yi duygulandırdı