Dilan Polat’ın Engin Polat’ı suçlayan arkadaşı: 6 milyonluk ürün satıyordu, ihtiyacı yoktu

Yayın tarihi: 6 Kasım 2023 Pazartesi 11:40 am - Güncelleme: 6 Kasım 2023 Pazartesi 12:40 pm

Hakkında çıkan ‘kara para aklama’ iddialarının ardından tutuklanan Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan, Polat’ın aylık en az 6 milyonluk ürün sattığını söyledi. Tutuklamaların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Engin Polat’ı suçlayan Alan, “Dilan, çok fazla sakinleştirici ve uyku ilacı kullanıyordu” diye konuştu.

Türkiye’nin son dönemde gündemden düşmeyen ismi Dilan Polat’ın arkadaşı Sevim Alan’ın Polat’ın tutuklanmasının ardından yaptığı paylaşımlar çok konuşuldu. Paylaşımında Engin Polat’ı suçlayan Sevim Alan, Dilan Polat’a ilaç verdiğini iddia etti.

“KIZLARI ANNELERİNİN KADERİNİ YAŞAMAMALIYDI”

Alan paylaşımında, “Dayadınız ilacı kadına, bitirdiniz hayatını. Dünya sizin olsa ne olur, yaktınız güzelim Nilda’yı. Kızlar annelerinin kaderini yaşamamalıydı. Ticaretiniz batsın” ifadelerini kullandı. Alan başka bir paylaşımında ise, Dilan Polat ile yazışmalarının ekran görüntüsüne yer verdi.

Paylaşımlarının ardından Odatv’den Uğur Can Biçer’e konuşan Alan, Dilan Polat’ın 100’den fazla şubesi olduğunu ve güzellik merkezlerinin aylık en az 500 bin TL ciro yaptığını, bunun 250 bin TL’sinin masraf olduğunu, geri kalanının ise kar olarak kendisine kaldığını anlattı.

“İHTİYACI YOKTU”

Dilan Polat’la arkadaşlığının aynı bölgede iş yapıyor olmalarından kaynaklandığını ve Dilan Polat’ın kendisini aramasıyla tanıştıklarını ifade eden Sevim Alan, “Dilan, franchising verdiği bayilerden aylık 50 bin TL gibi bir roality bedeli alıyordu. Online alışveriş sitesinden de ürün satıyordu. En az aylık 6 milyonluk ürün satıyordu. Kazanıyordu, ihtiyacı yoktu” dedi.
Sevim Alan, Dilan Polat’ın son bir yıldır Ataşehir’deki merkezine gitmediğini, ve kontorolünü kaybettiğini söyledi.

Alan, “Dilan, çok fazla sakinleştirici ve uyku ilacı kullanıyordu. Bunu zaten kendi Instagram hesabından da ifade ediyordu, yardım edin bırakamıyorum diye.” dedi.

Dilan Polat’ın katıldığı magazin programında altın tozlu kahve içmesi ve 750 bin TL günde harcama yapıyorum şeklindeki açıklamalarına değinen Sevim Alan, “Bence o programa katılması magazinin içine girmesi de yanlıştı. Çünkü işini yapmalıydı. İşinin başında olmak yerine izlenmeleri arttıkça belli bir süreden sonra saçmalamaya başlamıştı. Uyardım çoğu kez. Aman kanka deli gibi çalışıyoruz diyordu.” diye konuştu.

ENGİN POLAT’A TEPKİ

Sevim Alan, “Dilan, anlattığı gibi günde 750 bin TL harcamıyordu. Çekmeköy’de bir villada oturuyordu. Lüks hayatı sadece sosyal medyada gösteriyordu. Belki de kendini yalnız hissediyordu.” şeklinde konuştu.
Engin Polat’la ilgili de konuşan Sevim Alan, “İnsan böyle bir şey yapar da eşinin, ananesinin kardeşlerinin herkesin üzerine şirket kurar mı” diye sordu.

Dilan Polat ve Engin Polat’ın avukatı suçları itiraf etti