Kara para aklama soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan Dilan Polat‘ın avukatı Hüseyin Kaya, müvekkilinin 3 gün önce intihar girişiminde bulunduğunu ve kendisi ile görüşmesinde boynunda, kollarında ve bacaklarında kesiklerin ve morlukların olduğunu söyledi.

‘Kara para aklama’ ve ‘vergi kaçırma’ suçlarının da aralarında bulunduğu 4 ayrı suçtan tutuklu bulunan Dilan Polat cezaevinde intihar girişiminde bulundu.

Geçen yıl yaşanan Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla Banu Parlak’ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin davanın görülmesinin ardından aldığı cezalardan tahliye edilmemesine tepki gösteren Dilan Polat sinir krizi geçirerek cezaevinde kendine zarar vermeye kalkıştı.

“BOYNUNDA VE BACAKLARINDA KESİKLER VARDI”

tele1.com.tr’den Özlem Aktürk’e konuşan Dilan Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya şunları söyledi:

“Davalarla ilgili aşamalar onu biraz strese soktu. Sinir krizine girdi. Kendisine de zarar verdi. Zarar vermesinin ardından ben kendisi ile iki gün önce görüştüm. Bana kesikleri gösterdi. Boynunda, iki bacağında ve kollarında kesikler ve morluklar vardı. Davalarda tahliye kararı çıkmamasına tepki gösterdiğini ve sinir krizi geçirdiğini söyledi. Ben de görüştüm. Doktorlar ilgilendi. Şu an da bir şeyi yok.”

İntihar girişiminin tam olarak tarihini bilmediğini söyleyen Kaya, “Daha önce psikolojik ilaçlar kullanıyordu. Onları düzenlediler.” diye konuştu.

Kaya ayrıca Polat’ın kendine ne ile zarar verdiğini bilmediğini belirterek “Bir çatal da kesici alettir ya. Özel bir alet değil yani. Kullanmış oldukları bir alet ile yapmış” ifadelerini kullandı.

Karar sonrası ortalık karıştı! Dilan Polat’ın yakınları Banu Parlak’a tükürdü

“SÖYLÜYORDU DAYANAMIYORUM ARTIK DİYE”

Dilan Polat’ın eşi Engin Polat’ın annesi Şükran Polat da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile iddiaları doğruladı. Kayınvalide Polat, “Evet maalesef doğru haberler. Gelinim artık yapılanları kaldıramıyor. Biz zaten ger görüşe gittiğimizde söylüyordu dayanamıyorum artık diye. Mahkeme sonrası kendine zarar verdi. Çünkü biliyor ki suçu yok. Biz sizlere yansıtmadık” dedi.

kayınvalide, şükran polat

Şükran Polat’ın paylaşımı

Dilan Polat’ın ‘Hatırlamıyorum’ savunması da işe yaramadı: 7 yıl hapsi isteniyor