Dilan Polat iddiasına soruşturma açılan Bircan Bali programı bıraktı

Yayın tarihi: 6 Haziran 2024 Perşembe 11:31 am - Güncelleme: 6 Haziran 2024 Perşembe 11:38 am

Dün Söylemezsem Olmaz programına geri dönen Bircan Bali, Dilan Polat’ın dışarda olduğunu iddia etmesi gündem olurken hakkında soruşturma başlatıldı. Bali bugün programa katılmazken ”Bu süreç sonuçlanana kadar kurumuma zarar vermemek adına yayında olmayacağım” dedi.

Yağmur Çevik’in ayrılmasının ardından Söylemezsem Olmaz programına geri dönen Bircan Bali’nin saltanatı bir gün sürdü. Dün uzun bir aradan sonra ilk kez katıldığı programda Dilan Polat’ın dışarda olduğunu iddia eden Bali bugün programa katılmadı.

Bircan Bali dünkü yayında “Büyük bir iddiadan bir tanığın söylediği sözlerden bahsedeceğim. İddiaya göre; Dilan’ın 2 aydır serbest olduğunu, kendi evi dışında bir evde çocuklarıyla vakit geçirdiğini ve aynı zamanda basından uzak olan arkadaşlarıyla saatlerce vakit geçiriyor” dedi.

‘Dilan Polat cezaevinde değil’ iddiasına soruşturma

Sosyal medya bu iddia sonrası ayağa kalktı, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz TV’de yayınlanan ”Söylemezsem Olmaz” isimli programda gündeme gelen “suç örgütü soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Dilan Polat’ın cezaevinde olmadığına” yönelik iddia ile ilgili harekete geçti. Başsavcılık, söz konusu iddiaya ilişkin “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan resen soruşturma başlattı.

“PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM”

Bu iddialar sonrası Bircan Bali programa çıkmadı. Yayına bağlanan Bali “Hakkımda bir soruşturma olup olmadığını takip etmek üzere Anadolu Adliyesi’ne gidiyorum. Bu süreç sonuçlanana kadar kurumuma zarar vermemek adına yayında olmayacağım” dedi.

Bali ayrıca bu olayın peşini bırakmayacağını da söyledi.

Melih Gökçek’in kanalında skandal iddia: Dilan Polat iki aydır bir evde kalıyor

Kaynak: HABER MERKEZİ