Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte çok sayıda isim gözaltına alındı

Yayın tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba 6:08 am - Güncelleme: 2 Kasım 2023 Perşembe 1:49 am

İstanbul’da daha önce haklarında soruşturma açılan ve şirketlerinde arama yapılan Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu ile birlikte 30 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınırken 17 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat’ın da olduğu şüphelilerle ilgili “Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet” suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Dilan-Engin Polat çiftinden hem özür hem tehdit!

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyaller ve defterlere el konulan Polat çitinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ön inceleme raporu hazırlandı.

Raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenirken, paranın yine aile bireylerine ait şirketler arasında transfer edildiği, son aşamada ise Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada toplanarak gayrimenkul ve çok sayıda araç alındığı tespit edildi. Raporun ardından çalışma başlatan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini belirledi.

KARDEŞİ SILA DOĞU DA DAHİL 17 KİŞİ GÖZALTINDA

Mali polis ekipleri, 6 il 43 adreste düzenlenen baskında, 30 şüpheliden 17’sini gözaltına aldı. Yakalanan şüphelilerin, Dilan Polat, Engin Polat, Sinem Sıla Doğu, Ahmet Gün, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Zehra Yılmaz, Ceyda Nur Gün, Beyza Nur Gün, Zekayi Tepe, Halit Polat, Can Polat, Haydar Enes Çetinkaya, İlkan Kul, Buse Uzuner, Can Doğu, olduğu öğrenildi. Şüphelilerden bazılarının yurt dışında olduğu belirtildi.

Kokain kullandığını itiraf eden Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu serbest bırakıldı

 

İstanbul’daki ikametlerinde yakalanan Polat çifti ile Sinem Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne getirilirken, operasyon kapsamında arama ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

80 SAYFALIK DOKÜMAN

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, Dilan Polat’ın evinden 80 sayfa dokümana el konuldu. Firari şüpheli Zümrüt Y.’nin adresinde 10 bin dolar, 1 bilgisayar ve 1 hafıza kartı ele geçirildi. Ahmet Gün’ün evine 120 bin lira, tablet ve hesap hareketleri dokümanına el konuldu.

SILA DOĞU GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Basın mensuplarının “Kanıtları yok ettiğiniz iddia ediliyor, ne diyeceksiniz” sorusuna ise yine Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu, “Ne kanıtları yok etmesi” şeklinde cevap verdi. Polisin gözaltına aldığı diğer şüpheliler de güvenlik önlemleri altında emniyete getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

POLİS ENGİN POLAT’I UYARDI

Dilan Polat’ın eşi Engin Polat’ın rahat tavırları dikkatlerden kaçmazken hastanede ayak ayak üstüne attığı sırada polis tarafından uyarıldığı anlar kameralara yansıdı. Daha sonrasında çift birbirlerinin omuzlarından öptü.

HASTANEYE GETİRİLDİLER

Dilan Polat, eşi Engin Polat ve beraberindekiler, işlemlerinin sürdüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nden çıkarılarak sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Polat çifti ve beraberindekiler saat 23.00’te gittikleri sağlık kontrolünden 23.40’ta tekrar emniyete getirildi.

(AA-İHA-DHA)