Dil yiyen parazitin fotoğrafı hayrete düşürdü

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 6:19 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 Çarşamba 6:19 pm

Güney Afrika’da tuttuğu altı kiloluk balığın ağzında parazit bulunduğunu fark eden genç, çektiği fotoğrafla herkesi hayrete düşürdü.

Güney Afrika’nın başkentin Cape Town’da altı kiloluk marangoz balığı yakalayan Deniz Biyolojisi öğrencisi Don Marx, tuttuğu balığın ağzını açtığında gördüğü manzara karşısında hayrete düştü. Marx, bir parazitin, balığın dilini ısırıp yerine geçtiğini ve ağzının içinde yaşadığını fark etti. Bu durumu fotoğraflayan genç adam ise böylece bir ilke imza atmış oldu.

Marx, çektiği fotoğrafı Kuzey Batı Üniversitesi’nde Zoolog olan Profesör Nico Smit’e gönderdikten sonra bu parazit türünün daha önce hiç fotoğraflanmadığını öğrendi.

Dil yiyen parazitlerin varlığı uzun süredir biliniyor. Tüm dil yiyen deniz biti türlerinin, okyanusta sürüklenerek ve tutunacak balıkları arayan erkek parazitler olarak hayatlarına başladığı düşünülüyor. Şu ana kadar 280’den fazla deniz biti türü tespit edildi. Her bir deniz biti türünün, yalnızca bir balık türünü hedef aldığı düşünülüyor.