Dikkat! Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2021 Pazar 12:44 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2021 Pazar 12:44 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Marmara, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz için sağanak yağış uyarısı geldi.

Yurt genelinde hava sıcaklıkları artarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yeni bir haber geldi. MGM’nin uyarılarına göre, Marmara Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzey batısı, Batı Karadeniz, Afyonkarahisar, Kütahya, Çorum, Amasya, Ardahan, Kars çevreleri ile Ağrı ve Van’ın doğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın güneyi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

MGM’den alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.