Dikkat çeken koronavirüs raporu: Riskli gruba yeni yaş kategorisi…

Yayın tarihi: 31 Mart 2020 Salı 1:59 pm - Güncelleme: 31 Mart 2020 Salı 1:59 pm

Dünya çapında 785 binden fazla insanda görülen ve 37 binden fazla insanın da ölümüne yol açan koronavirüs salgını ile ilgili Çin’den yapılan bir araştırma risk grubunda olan bir yaş kategorisi daha olduğunu belirledi.

Dünya çapında 785 binden fazla insanda görülen ve 37 binden fazla insanın da ölümüne sebep olan koronavirüs ile ilgili Çin’den yapılan bir araştırma risk grubunda olan bir yaş kategorisi daha olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada orta yaşlıların da risk altında olduğu duyuruldu.

Wuhan’da bulundu! İşte koronavirüsün ilk tespit edildiği düşünülen kişi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan çok kısa bir süre sonra küresel bir salgın halini alan ve bütün dünyada panik yaratan koronavirüs ile ilgili kapsamlı bir araştırma yayınlandı.

Koronavirüse bağlı ölüm ve hastanede tedavi süreçleriyle ilgili yapılan araştırmada, yaşın ölümlerde çok ciddi bir faktör olduğu tespit edildi. Çin’de tedavi altına alınan hastaların ölüm oranlarını yaş gruplarıyla kategori altına alan araştırmada, 10 yaşın altındaki hastaların ölüm oranı yüzde 0.0016’yken bu oran 80 yaş ve üstünde yüzde 7.8’e kadar çıktı.

Araştırmada 10-19 yaş aralığındaki hastaların tedavi altına alınma oranına da bakıldı. 10-19 yaş aralığındaki hastaların hastanede tedavi olacak hale gelme oranı yüzde 0.04’ken bu oran 80 ve üstü yaş kategorisinde yüzde 18’e çıkıyor.

ABD’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 3 bini geçti

Özellikle orta yaş grubunda da dramatik bir artış olduğu aktarılırken, 40’lı yaşlardaki hastaların yüzde 4’ünün hastanede bakıma ihtiyaç duyduğu ve 50’li yaşlardaki hastaların da yüzde 8’inin yatarak tedavi görmesine ihtiyacı olduğu aktarıldı.

VERİLER DOĞRUDAN ÇİN’DEN

Araştırmayı Lancet Enfeksiyon Hastalıkları isimli tıp dergisi yayınlarken, araştırmada laboratuvarlar tarafından doğrulanan ve klinik olarak tanı konan 70.117 hastadan elde edilen veriler kullanıldığı belirtildi. Araştırmada Wuhan’dan tedavi altına alınan hastalardan da veriler olduğu belirtildi.

DSÖ’den sert koronavirüs açıklaması: Bütün önlemler de alınsa…

Araştırmayı yürüten profesör Azra Ghani, “Ortaya çıkan sonuçlar, bütün ülkeleri ilgilendiriyor. Ülkeler Covid-19 politikalarını düzenlemek isterlerse bunları kullanabilirler. Verilerimiz 50 yaş ve üzerindeki hastaların hastanede tedaviye alınma oranının 50 yaşın altındaki hastalara göre daha yüksek olduğunu aktardı. Bu vakaların büyük çoğu da ölümlü vaka” dedi.