Dikkat! Aya gidecek 8 gönüllü aranıyor

Yayın tarihi: 3 Mart 2021 Çarşamba 11:35 am - Güncelleme: 3 Mart 2021 Çarşamba 11:35 am

SpaceX’in ilk uzay turisti olmaya hazırlanan milyarder Yusaku Maezawa, 2023’te Ay çevresinde kendisine katılacak 8 kişi seçeceğini duyurdu.

Amerikalı girişimci Elon Musk’ın sahip olduğu SpaceX’in ilk uzay turisti olmaya hazırlanan milyarder girişimci Yusaku Maezawa’dan dikkat çeken bir sosyal medya paylaşımı geldi.

2023’te SpaceX’in Starship roketiyle uçması planlanan Maezawa, Ay çevresinde kendisine katılacak 8 halk üyesini seçeceğini duyurdu. Maezawa açıklamasında “Dünyanın her yerinden 8 kişiye ihtiyacım var” dedi.

49 YIL SONRA İLK İNSANLI YOLCULUK

Maezawa’nın uzay yolculuğu, 1972’den sonra Ay’a yapılan ilk insanlı yolculuk olacak. Maezawa, “Seni bu görevde bana katılmaya davet ediyorum” dedi.

Uzay yolculuğunu SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile birlikte Eylül 2018’de duyuran Maezawa, planın ay yörüngesine yapılan yolculuk olacağını belirtti. ‘DearMoon’ adını verdiği uzay yolculuğu, Maezawa’nın seçmeyi planladığı halktan sekiz mürettebatla birlikte toplam 10 ila 12 kişiden oluşacak.

Maezawa’nın yolculuk için Musk’a kaç para ödendiğini açıklamadı, ancak daha önce Elon Musk bu yöndeki sorulara “Çok para” yanıtını vermişti.