Dijital PS5 sürümünün ülkemizdeki fiyatı.

Yayın tarihi: 4 Şubat 2021 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 11:03 pm

PlayStation Türkiye PS5 Dijital Sürüm Türkiye fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte dijital PS5 sürümünün ülkemizdeki fiyatı.

Bilindiği üzere Sony yeni nesil konsolunu geçtiğimiz yılın son çeyreğinde satışa sunmuştu. Tüm dünya ile aynı anda ülkemizde de satışa çıkan konsol genel itibariyle beğeni topladı. Pek çok ülkede stok sıkıntısı yaşanan PS5’in dijital sürümünün ise 2021’de geleceği açıklanmıştı.

Nitekim açıklandığı gibi de oldu. PS5 dijital sürümü sonunda Türkiye’ye geliyor. Peki PS5’in dijital sürümü ülkemizde kaç TL’den satılacak?

Malum kısa süre önce konsollardan alınan ek gümrük vergisi oranı yüzde 50’den, yüzde 20’ye düştü. Bu bağlamda konsol fiyatlarının da ucuzlaması bekleniyordu. Nitekim Sony PS5’in dijital versiyonunu da bu fiyat etiketi nazarında belirledi.

PS5’in dijital versiyonu ülkemizde 5999 TL’den satılacak. Tabi ki stok bulunabilirse.
PS5 Dijital Sürüm fiyatı belli oldu.

PS5

PS5’in dijital versiyonu ülkemizde az önce de belirttiğimiz üzere 5999 TL’den satılacak. Fakat burada önemli bir nüans var. O da konsolu bulup, bulamayacağımız. Malum hala PS5’in diskli versiyonunu bulmak bile mümkün değil. Kaldı ki diskli versiyon karaborsada 10.000TL civarı fiyatlardan satılmakta.

Dürüst olmak gerekirse bu fiyata yani 6000 TL civarına PS5 almak da yakın vadede çok mümkün görünmüyor. İşin kötü yanı 2021 içerisinde arz – talep dengesini karşılayacak kadar cihaz gelecek mi o da belli değil.

Google Stadia oyun stüdyosu kapanıyor