Dijital Hizmet Vergisi nedir?

Yayın tarihi: 23 Ekim 2019 Çarşamba 10:47 am - Güncelleme: 23 Ekim 2019 Çarşamba 10:47 am

Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda uygulanmaya başlanan dijital ürünlerden alınan vergi sisteminden dolayı App Store, Play Store, PSN, Microsoft Store ve diğer aylık üyelik ile çalışan hizmetler gibi yerlerdeki ürünlerin fiyatları artmıştı. Vergiyi kullanıcıya yansıtan firmalara bugün bir darbe daha geldi.Türkiye’de hizmet veren dev firmalara Dijital Hizmet Vergisi getirilecek

Yüzde 7.5 olarak açıklanan Dijital Hizmet Vergisi, dev isimlere soğuk terler döktürecek gibi görünüyor. Sesli, görsel veya dijital herhangi bir içeriğin dijital ortamda satışı ile bu içeriklerin dijital ortamda dinlenmesine, izlenmesine, oynanmasına veya elektronik cihazlara kaydedilmesine veya bu cihazlarda kullanılmasına yönelik dijital ortamda sunulan hizmetler de vergiye tabi olacak.

Lübnan WhatsApp vergisini geri çekti

İnternet üzerinde kullanıcılarının birbiriyle etkileşime geçebildiği tüm platformlara getirilecek olan bu vergi taslağında; “Fiziki olarak karşı karşıya gelmeksizin, çevrim içi faaliyetin gerçekleştirildiği her türlü ortam”  ibaresi yer alıyor.

Dijital Hizmet Vergisi

Türkiye’den elde edilen hasılatı 20 milyon lira veya dünya genelinde elde edilen hasılatı 750 milyon Euro’dan az olanlar dijital hizmet vergisinden muaf olacak. Yüzde 7.5 olarak belirlenecek olan bu vergiden indirim de yapılmayacak.

Bu yeni vergilerin gelmesi aylık ücret ile hizmet veren platformların zarar etmemesi adına kullancıya zam olarak yansıtacağı düşünülüyor. 2020’nin başında yürürlüğe girmesini beklediğimiz yeni vergiler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?