Dijital dünyanın tehlikelerinden kendinizi koruyun

Yayın tarihi: 28 Mart 2020 Cumartesi 8:26 am - Güncelleme: 28 Mart 2020 Cumartesi 8:26 am

Anne ve baba olarak, çocuklarınızı tehlikelere karşı elbette ki korumak istersiniz. Günümüzde yalnızca gündelik yaşantıda değil, aynı zamanda online yaşantıda da pek çok dijital dünyanın tehlikelerinden karşı karşıya kalmak mümkün.

Dijital dünyanın tehlikelerinden kendinizi koruyun. Kendiniz için önlemler alabileceğiniz gibi çocuklarınız için de önlemler alabilirsiniz. Bitdefender’ın hazırladığı Bitdefenter Total Security ve devamında Ebeveyn Kontrolü, size pek çok avantaj sunuyor.

Bitdefender Total Security , PC ve mobil cihazlarınızın güvenliğini sağlarken aynı zamanda güvenli alışveriş ve VPN gibi destekler de sunuyor. Bu videomuzda konumuz ise, Ebeveyn Kontrolü başlığı ve sunduğu avantajlar.

Öncelikle, Bitdefenter Total Security yazılımının güncel sürümünü edindiğimizde, bu yazılım ile toplamda 5 cihazı güvenle kontrol edebiliyoruz. PC’nizden tutun da akıllı telefonunuza, hatta tabletinize kadar.

Dijital dünyanın tehlikelerinden kendinizi koruyun

Gelişmiş Ebeveyn Kontrolü

Böylelikle tarayıcımızda yine Türkçe dil desteği bulunan bir arayüz açılıyor. Kısa süreli kontrol neticesinde bile ne kadar faydalı detaylar olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Öncelikle, “Çocuk profili oluştur” başlığına tıklıyoruz ve gelen ekrana çocuğunuzla ilgili bilgileri yazıyorsunuz. Ardından da çocuğunuza ait cihazı ekliyorsunuz. Bunun için de “Yeni bir cihaz yükleyin” seçeneğine tıklayarak gelen indirme bağlantısını çocuğunuzun cihazında aktifleştirerek uygulamayı indirmelisiniz. Tabii Ebeveyn Kontrolü detayını da unutmamak kaydıyla.

Evet, artık cihaz ya da cihazlar üzerinde çeşitli düzenlemeler yapabileceğimiz arayüze geçiş yapmış olduk. Burada yönetilebilir pek çok farklı başlık yer alıyor.

Etkinlik başlığında, çocuğunuzun katılmayı planladığı ve bunu takvimde belirttiği etkinlikler var ise, buradan takip edebiliyorsunuz.

Hangi uygulamaları kullanacak

Websiteleri başlığında, hangi siteler gezintiye uygun hangileri değil, kolaylıkla düzenleyebiliyorsunuz ve çocuğunuzun ilgi alanları doğrultusunda seçimler yapabiliyorsunuz. Tabii ki bu seçimlerin PC, tablet ve mobil cihazlarda geçerli olacağını belirtelim. Bildiğiniz gibi internette uygunsuz görüntüler sunan sitelerden bahis sitelerine kadar pek çok rahatsız edici websitesi bulunuyor.

Telefon rehberi başlığı ise, tahmin edeceğiniz üzere, rahatsızlık oluşturabilecek numaraları engelleme ve çocuğunuzun ihtiyacı olan numaraları kontrol etme üzerine işliyor. Evladınız kimleri aramış ve kimlere mesaj göndermiş, yine buradan takip edebiliyor, bilinmeyen numaraların aramasını da en baştan engelleyebiliyorsunuz. Çocuğunuz, eğer sizin belirlediğiniz numaralar dışında farklı bir numarayı rehbere eklerse de hemen uygulama tarafından bilgilendiriliyorsunuz.

Çocuğunu takip et

Gün içerisinde kimimiz evde, kimimiz işte, kimimiz de okulda olabiliyoruz. Haliyle her an bir arada olmamız çok zor. Bu da güvenlik konusunu daha önemli noktaya getiriyor. Öyle ya, gün içinde çocuğunuzun nerede olduğunu takip edebilmek önemli. İşte buradan da çocuğunuzun konum bilgilerini izleyebiliyor, nereye giderse güvenli, nereye giderse güvensiz, bunları ayarlayabiliyorsunuz. Diyelim ki çocuğunuz güvenli olarak işaretlediğiniz bir bölgeye geldi; okul, park ya da spor salonu gibi, hemen size bildirim geliyor. Tabii gitmesini istemediğiniz bir bölgeye giderse de hemen uyarı bildirimi alıyorsunuz ve böylece çocuğunuzu arayıp önlem alabiliyorsunuz.

Gelelim ekran süresi başlığına. Günümüzde çoğumuz akıllı telefon ve tabletlerle çok fazla vakit geçiriyoruz. Bazen bilgisayar başında da uzun süreler harcadığımız oluyor. İşte bu başlık, kayıtlı cihazların kullanım sürelerini ayarlamamıza imkân sunuyor. Günlük zaman sınırlamalarını ayarlayabilir ya da ayrıca özel bir zaman dilimi hazırlayabilirsiniz. Örneğin, çocuğunuzun akıllı tabletini akşam saat 20:30 itibarıyla kullanıma kapatabilir ve ertesi gün okuldan döndüğü ve eve geldiği saatte tekrar aktif olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece çocuğunuzun günde kaç saat akıllı telefon, tablet ya da PC kullandığını takip edebilirsiniz.

MacBook Air 2020 parçalarına ayrıldı!