‘Didim’e yapılan en basit söylemle hakarettir’

Yayın tarihi: 12 Eylül 2020 Cumartesi 2:31 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 2:36 pm

Cumhuriyet Halk Partisi, Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’a yönelik yapılan çirkin iddia ve saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılanın en basit söylemle ihanet olduğunu açıkladı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

İftira ve çirkin ithamlarla başta Belediye Başkanımız Deniz Atabay’ı, Didimlileri ve bunun üzerinden Cumhuriyet Halk Partisini hedef alan söylemler en basit tabiriyle ihanettir.

Bir sosyal medya hesabından kendini gazeteci olarak tanıtan şahsın söyledikleri hepimizi derinden üzmüştür. Aslı astarı olmayan söylemleri ile her fırsatta Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili yalan yanlış haber yapan yandaş basının da itibar ettiği olayla ilgili gerekli hukuki işlemler Belediye Başkanımız ve partimizce başlatılmıştır.

Yıllardır süre gelen sistematik itibarsızlaştırma, tehdit ve şiddet olayları bugün bambaşka bir boyuta taşınmış, olay kişilerin de üzerine çıkarak Didim’e Didim halkının iradesine ve Didimlilere ihanete dönüşmüştür. Ulusal basında Didim’in adı haksız ve hukuksuz bir şekilde kötü anılarak kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, esnaflarımızın ve halkımızın binbir güçlükle sahip çıktığı Didim ve Didim turizmi yaralanmış ve ihanete uğramıştır.

Yerel seçimlerde Didim halkının iradesiyle seçilen Belediye Başkanı ve ekibi ranta karşı olan duruşuyla saldırıların hedefi haline gelmiştir. Her türlü kanunsuzluğun arkasına sığınan bu odaklar hiç bir suç unsuru bulunmamasına rağmen yarattıkları algı ile Didim’e kayyum atanmasını istemekte ve demokrasinin sekteye uğramasını beklemektedir. Bu şekilde hukuksuz girişimlerini hukuki zemine oturtabileceklerine inanmaktadır. Ancak Didimliler hiç bir şekilde anitedemokratik kayyumu ve Didim’in kalbine saplanan hançeri Kabul etmeyecektir.

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı ve bir kadın yönetici olarak yaşanan bu olayı asılsız haber yapan kişi ve kurumları tüm Didimliler ve Didim Turizmi adına şiddetle kınıyoruz.