Didim’de 1 Eylül Barış Günü kutlandı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2020 Çarşamba 6:17 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2020 Çarşamba 6:17 pm

Didim Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 25’ncisi düzenlenen Didim Barış Şenliği, Aytepe’de Barış Heykeli önünde kutlandı.

Didim’de 25 yıldan bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen 1 Eylül Barış Şenliği, ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs nedeniyle etkinlikler yapılmadan kutlandı. Kısıtlı katılım ile gerçekleşen etkinlikte sadece barış meşalesi yakıldı ve gökyüzüne beyaz güvercin uçuruldu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe gözetilerek Altınkum Aytepe’de Barış Heykeli önünde gerçekleşen etkinliğe Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci, E.Öznur Gündoğdu, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Didimli vatandaşlar katıldı.

“Sevgili Didimliler, Didim’de yaşayanlar ve dışarıdan tatilini geçirmek için gelen misafirlerimiz, hepiniz Dünya Barış günü kutlamalarımıza hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, “Barış için söylenecek çok şey vardır, savaş için söylenecek çok şey yok, savaş sadece gereksiz ve anlamsızdır, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı cephelerde geçmesine rağmen hep söylediği söz bir ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir olmuştur. Düşünebiliyor musunuz, dünya tarihinin yetiştirdiği en büyük komutanlarından birisinin savaş için söylediği söz. Özellikle ülkemizin bulunduğu coğrafyada maalesef savaşlar bitmiyor ama artık bu coğrafyada yaşayan insanlar şunu öğrendi ki bu emperyalist güçlerin bu ortadoğu coğrafyasında enerji için oynadığı oyunlar bunlar. Şark toplumları çok fazla eğitime önem vermediğinden, gençleri iyi yetiştiremediklerinden toplumlarını bilinçlendiremediklerinden dolayı bu tip tuzaklara çok kolay düşüyorlar. Emperyalist güçler oralardaki enerji kaynaklarını sömürerek çok büyük bir güç haline gelmiştir”. dedi.

‘EVLATLARIMIZI ATATÜRK’ÜMÜZE VE CUMHURİYETİMİZE LAYIK OLACAK ŞEKİLDE YETİŞTİRECEĞİZ’

Başkan Atabay; “Bizim ülkemize gelince maalesef ülkemiz ve laik cumhuriyetimizin laik devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak İçin 100 yıla yakın bir süredir uğraş veriyoruz, eğer dikkat etmezsek bu dönemde ileriye değil geriye doğru gitmeye başlayacağız, geriye giden toplumlar maalesef savaşlardan kendini kurtaramıyorlar, gençlerini düzgün bir şekilde yetiştirip uluslara örnek olacak hale gelemiyorlar o yüzden çok akıllı olmamız lazım uyanık olmamız lazım, eğitim sistemine çok önem vermemiz lazım eğitim sistemini çökerttiğiniz bir ülkede maalesef toplumu istediğiniz gibi parçalayıp yönetebiliyorsunuz bu tuzağa asla düşmememiz lazım gençlerimizi çocuklarımızı evlatlarımızı Atatürk’ümüze ve bu Cumhuriyet’imize layık olacak şekilde yetiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Başkan Atabay, İnsanlık savaşı yok etmediği sürece savaşlar insanlığı yok edecek demişti John F. Kennedy. Dünya barışına en büyük hizmetleri yapmış olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Sulh Dünyada Sulh sözü en çok anlam bulan sözüdür ben sözlerimi Ulu Önder Atatürk’ün bu sözü ile sonlandırıyor, artık insanlarımızın öldürülmemesini her fırsatta söylemek istiyorum. Çocuklarımızın ağlamadığı annelerimizin üzülmediği kadınlarımızın ve çocuklarımızın taciz edilmediği bir ülkede yaşamak dileğiyle Dünya Barış Gününüzü kutluyor hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Didim Belediye Başkanı A.Deniz Atabay, davetlilerle birlikte barış meşalesini yaktı ve gökyüzüne barış güvercini uçurdu. Ardından etkinliğe katılanlar, barış heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.