Didim Altınkum Yazarlar Festivali 15 yaşında

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 3:52 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2019 Çarşamba 5:29 pm

Didim Belediyesi’nin katkıları ile yapılan Altınkum Yazarlar Festivali 15 yaşında. Yazarlar festivalinin  koordinatörü ise Hayri  Kandemir.

Altınkum Festivali’nin koordinatörü Hayri Kandemir TELE1’e festivalle ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamdemir; yola çıktığımızda festivalin bu kadar uzun nefesli olacağını düşünmediklerinin belirterek, “Bu tür festivallerin ekonomik olanaksızlıklar nedeni ile başladıktan bir kaç yıl sonra sona eriyor” dedi.

Kandemir, “Bizim amatörce, sevgi ile büyüttüğümüz bu festival Didimli turizmci esnaf ve köklü kuruluşların sahip çıkmasıyla, el birliğiyle  vizyonu yükselterek Didim’de markalaşmıştır. Bu etkinliğin gelişip büyümesiyle birlikte didime yazar, şair sanatçılar yerleşmeye başlamışlardır.” diye konuştu.

50 ünlü yazarla birlikte yazılan kitap

Didime gelen tatilcilerin festival sayesinde ev alarak  Didim’e yerleştiklerini kaydeden festival Koordinatör Hayri Kandemir, tatilciler sayesinde esnafın da kazanç sağladığı vurguladı.

 

Dünyada var olmayan 6 element, Aydın’da bulundu

Kandemir konuşmasına özetle şöyle devam etti: 

“Sosyal yapının değişmesinde kültür etkinliklerinin ne kadar önemli olduğunu Didim’de görerek yaşıyoruz. Didimin misafirleri adlı kitapla festivale katılan; elli ünlü yazarla birlikte yazılan bu kitap, kitapçı reyonlarında yerini alarak didimin reklamını yapmaya yardımcı olmuştur.”

 

 

‘Hem tatilin keyfini çıkartıp, hem kitapların güzelliğini yaşayacağız’

“Festivale katılan yazarlar da özveride bulunarak destek vermektedirler. Ülkemizde meyve festivalleri tabii ki olacak ama eli kalem tutmuş, kitap yazan artık kanıksadığımız bir festival var. Festivalin özelliği; yayınevlerinin ünlü yazarlarını davet ederek, Didim’de bulunan tatilcileri buluşturarak, imzalattıkları kitapları yurt dışına taşıyarak orada Didim’in reklamını da yapmış bulunmaktayız .

Hem tatilin keyfini çıkartıp, hem yazarla iletişim kurup kitap okumanın güzelliğini yaşamaktadırlar. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bu tür etkinliklere önem vererek ve çoğaltarak (Dünya Barış Günü, Vegan Festivali, Tales Buluşması, Triatlon Şampiyonası), her yıl geliştirerek sürdürmektedir.”

 

 

Belediye Başkanımızın kültür, sanat ve spora verdiği önemden dolayı kendilerine teşekkür ettiklerin kaydeden Kandemir, konuşmasına bir de not ekledi: “Ağustos perşembe günü saat 20 .30 da  Ayşe Kulin, İhsan Eliaçık, Nalan Tuntaş, Sevda Yıldız ile festivalimiz başlayacaktır.” dedi.