Didem Soydan’a hakaret eden Erol Köse hakkında soruşturma

Yayın tarihi: 15 Haziran 2020 Pazartesi 4:36 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2020 Pazartesi 4:38 pm

Tanınmış model Didem Soydan, 10 Nisan’da aniden ilan edilen ve yurttaşlarda paniğe neden olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili attığı eleştirel tweetin ardından kendisine çirkin bir benzetmede bulunan Erol Köse hakkında suç duyurusunda bulundu.

Didem Soydan, 10 Nisan’da aniden ilan edilen ve yurttaşlarda paniğe neden olan sokağa çıkma yasağıyla ilgili attığı eleştirel tweetin ardından kendisine çirkin benzetmede bulunan Erol Köse isimli şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık, Köse hakkında soruşturma başlattı.

Tanınmış model Didem Soydan, hükümeti eleştirdiği bir yorumunun ardından kendisine cinsel içerikli film oyuncusu diyen Erol Köse isimli şahıs hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Didem Soydan, hakkında Köse’nin bu paylaşımlarıyla herkesin rahatlıkla ulaşabileceği bir ortamda onur, şeref ve saygınlığına leke düşürdüğünü belirtti. Soydan, Köse’nin şahsı hakkında hakaret içerikli sözler paylaşması nedeniyle cezalandırılmasını talep etti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Soydan’ın şikâyeti üzerine Erol Köse isimli şahıs hakkında soruşturma başlattı.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, 10 Nisan saat 24.00 itibariyle, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurmuştu.

Akşam saatlerinde aniden ilan edilen bu karar yurttaşlarda paniğe sebep olurken marketlerde, manavlarda ve fırınlarda uzun kuyruklar oluşmuştu.