DİAYDER sanığı anlattı! Bakan Muş’un yemeğine, Fatma Betül Sayan’ın kahvaltısına katıldım

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 10:07 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2022 Cuma 10:07 pm

DİAYDER davasında yargılanan tutuklu sanık Mehmet İnan, “Hüda Kaya’nın annesinin cenazesine gitmiş olmam, terör faaliyeti sayılmış. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yemeğine, Fatma Betül Sayan’ın kahvaltısına da katıldım” dedi.

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) terör örgütü PKK’nın hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği iddia edilmişti. DİAYDER üyesi olan 9’u tutuklu 23 sanık hakkında 15’er yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, sanıkların kimlik tespitleriyle başlayan duruşmada, 7 tutuklu sanık ile 11 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Duruşmayı; CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu, Zeynel Özen ve sanıkların yakınları takip etti.

“AKP BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLETVEKİLİNDEN PLAKET ALDIM”

Tutuklu sanık Mehmet İnan, “HDP Milletvekili Hüda Kaya hanımefendinin annesinin cenazesine gitmiş olmam, iddianamede terör faaliyeti sayılmış. Benim AKP belediye başkanı ve milletvekilinden aldığım plaketim vardır. AK Parti’nin Halkalı’daki seçim toplantısına, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un yemeğine, Fatma Betül Sayan’ın kahvaltısına katıldım. Şırnak kayyumu, şu anki Küçükçekmece kaymakamıyla defaatle görüştük. Kaymakamlığın sitesinde dahi resimlerimiz vardır. AKP Küçükçekmece Belediye Başkanı ile de birçok kez bir araya geldik. Ankara’da düzenlenen, ‘Herkes için adalet’ konferansına da derneğin davet edilmesi üzerine temsilen gittim. Terörist olabilir miyim olamaz mıyım bakalım. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum.”

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmalarının alınması için 21 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

DİAYDER iddianamesinde İBB’ye sadece gönderme var!