Diana’nın ölümü hakkında yeni detaylar: Kazayı biliyormuş!

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:53 pm

Ağustos 1997 tarihinde hayatını kaybeden Prenses Diana‘nın ölümü yıllar sonra da konuşulmaya devam ediyor.

İngiltere Prensi Charles ile 1981 yılında evlenen Diana’nın 1997 yılındaki ölümü dünya çapında yankı uyandırmıştı. Dönemin kraliyet ailesinin halk tarafından en sevilen üyesi olan Diana’nın ölümü 25 yıl sonra dahi konuşulmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Diana’nın koruması Lee Sansum’un çıkardığı kitapta Diana’dan bahsetmesinin ardından Discovery+’ta yayınlanan ‘The Diana Investigations’ belgeselde de prensesin ölümüne dair ilginç detaylara dikkat çekildi.

2 YIL ÖNCEDEN KAZAYI BİLİYORMUŞ

New York Post’un aktardığına göre, belgeselde Diana’nın, 1995 yılında avukatı Victor Mischon’a, kendisinden kurtulma çabalarının olacağını ve bunun olası yollarından birinin araba kazası olduğunu söylediği bilgisi verildi.

Mischon tarafından kaleme alınan bir mektupta Diana kendisine haberi ‘güvenilir kaynaklardan’ aldığını söyledi ancak hiçbir zaman isim vermedi.

‘Mischon Notu’ olarak adlandırılan bu konuşma, Prenses Di ve şoförü Henri Paul”ün ölümüne neden olan Paris’teki Pont de l’Alma tünelindeki kazaya dair ürkütücü bir fikir verdi.
Aynı zamanda Henri Paul’ün reçeteli ilaçlar ve alkol kullandığı detayı da dikkat çekerek ‘cinayet’ şüphelerini arttırdı.

Prenses Diana’nın ölümüne dair komplo teorilerinin yer aldığı The Diana Investigations belgeseli için Prens William ve Prens Harry’e danışılmadığı öne sürülmüştü.

Japonya Prensesi Mako halktan biriyle evlendi, kraliyet statüsünü kaybetti