Diablo 4’ün 1.1.1 güncellemesi 8 Ağustos’ta yayınlanacak

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2023 Cuma 9:52 pm

Diablo 4’ün yeni güncellemesi birkaç gün içinde oyuncularla buluşacak. Güncellemeyle birlikte boss’lara neler olacağı merak ediliyordu. Blizzard’dan Adam Fletcher bu konuya açıklık getirdi.

Diablo 4‘ün 1.1.1 yamasında boss’lar için HP güçlendirmesi var, yani boss’ların sağlıkları kuvvetleniyor. Bu güçlendirme zindan boss’ları için geçerli, fakat zindan dışındaki boss’ların durumu belli değildi. Blizzard Topluluk Yöneticisi Adam Fletcher yaptığı açıklamada, Uber Lilith ve hikaye boss’larının güçlendirmeden etkilenmediğini söyledi.

Blizzard, 1.1 yamasıyla birlikte 1. sezon içeriğini oyuna ekledi. Bununla birlikte sınıfların güçlerini (nerf) düşürdü. Bu durum özellikle de bazı build’lerin milyara ulaşan hasar puanlarını engellemek için yapıldı. Bu build’lerle oyunun en güçlü boss’u olan Uber Lilith, 1 dakika içinde öldürülüyordu. Fakat Blizzard’ın güçleri düşürmesi oyuncular tarafından büyük tepki topladı ve birçok kullanıcı karakterinin zayıfladığını, oyunun oynanmaz hale geldiğini söyledi. Büyücü karakteriyle oynayan kişiler, büyücünün aşırı zayıflatıldığını belirtti. Diablo 4’ün Metacritic oyuncu puanları aşırı düştü ve bazı kullanıcılar oyunu bıraktı.

1.1.1 yaması ise Blizzard’ın nerf’ini tersine çevirecek. Yeni güncelleme buff güncellemesi olarak nitelendiriliyor ki, karakter sınıflarını güçlendiriyor. Blizzard, oyunculardan aldıkları geri dönüşleri değerlendirdiklerini ve buna göre değişiklikler yaptığını belirtti. Diablo 4’ün 1.1.1 güncellemesi 8 Ağustos’ta yayınlanacak.

Diablo 4

İlginizi çekebilir: Diablo 4 oyuncuları güncellemeden sonra isyan etti

Diablo 4 hakkında ilginç teori

Butcher, Diablo 4‘te zindanlarda rastgele çıkan bir boss. Uzun zamandır konuşulan bir teori var. Bir zindanda Hazine Goblin’i varsa Butcher’ın da olduğu belirtiliyor. Tam tersi de olabilir. Reddit, Blizzard forumlarında bazı oyuncular zindanda Hazine Goblin’i gördükten sonra karşılarına Butcher’ın çıktığını yazdılar.

Teoriye göre eğer Butcher veya Hazine Goblin’inden biri karşınıza çıkıp, diğeri çıkmadıysa; Goblin’in gözden kaçmış olabileceği veya Butcher’ın da zindanın başka yerinde spawn olduğu, zaman aşımından dolayı yok olduğu ifade ediliyor.

Her iki NPC karakterin bağlantılı olmadığı ve aynı anda ikisine de denk gelmediği şeklinde yorum yapan birçok oyuncu bulunuyor. Teorinin gerçek olmadığını belirten oyuncular, zindanlarda her yeri dolaştıklarını ve birisiyle karşılaşsalar bile, diğerinin kesinlikle çıkmadığından emin olduklarını söylüyor. Zindanlarda ikisini hiç görmeyen Diablo 4 oyuncuları bile var.

İddia: AirTag 2, 2025’te satışa sunulacak