DHA’da deneyimli gazetecilere ‘muhalif’ oldukları gerekçesiyle zam yapılmadığı iddia edildi

Yayın tarihi: 10 Şubat 2020 Pazartesi 3:07 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2020 Pazartesi 3:07 pm

Demirören Haber Ajansı’nda 4 çalışana muhalif oldukları gerekçesiyle zam yapılmadığı öne sürüldü. Kurumda görev yapan diğer çalışanlara ise yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Medyaradar’ın haberine göre; zam yapılmayan isimlerin Antalya Büro Şefi Salih Uçar, Adana Büro Şefi Bekir Karakoca, Konya Büro Şefi İsmail Akkaya ve Tunceli Muhabiri Ferit Demir olduğu öğrenildi.

A HABER KÖKENLİ GENEL MÜDÜRÜN KARARI

4 isme zam ambargosu kararının A Haber kökenli yeni Genel Müdür Kubilay Gülbek tarafından kıdem tazminatlarının artmaması için bu kararı aldığı öne sürüldü. Gülbek’in deneyimli gazetecilere bir süredir mobbing uyguladığı da belirtildi.

DENEYİMLİ İSİMLER

DHA’nın kuruluşundan bu yana kurumda görev yapan Antalya Büro Şefi Salih Uçar geçmiş yıllarda birçok başarılı habere imza attı ve DHA’nın Akdeniz bölgesinde en etkili ajansı olmasını sağladı. Salih Uçar ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yazdığı “Kalkışma 24 saat” isimli kitap ile FETÖ’nün Antalya yapılanması ve darbe girişimi gecesi Antalya’da yaşananları anlattı.

Adana Büro Şefi Bekir Karakoca ise DHA’nın Demirören’e geçmesiyle birlikte Adana Temsilciliği görevini yürüten Orhan Apaydın’ın emekliye ayılmasından sonra büro şefi olarak atandı ve geçmişte birçok başarılı habere imza attı.

Tunceli muhabiri Ferit Demir de DHA’nın kuruluşundan bu yana görev yapan gazetecilerden biri. Türkiye çapında ses getiren onlarca muhalif habere imza atan Demir, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü, Yılın Haber Ödülü, Rafet Genç Haber Ödülü ile birlikte onlarca gazetecilik başarı ödülü bulunuyor.

Konya Büro Şefi İsmail Akkaya ise DHA’da yaklaşık 15 yıldır görev yapıyor.