DHA çarpıttı, saldırıda yaralanan kadın TELE 1’e anlattı

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:42 am

Dilan Erdemir-TELE1

İstanbul Ümraniye’de İbrahim Necibullah Polat adlı erkek, beş gün önce boşanma aşamasındaki eşi Hilal Polat’ın kapısının önüne giderek çocuklarının gözü önünde önce eşinin ablası Pınar Yüzügüldü’nün bacağına ateş etti ardından Hilal Polat’ın kafasına silahı doğrulttu. Demirören Haber Ajansı (DHA) ise olayı çarpıtarak “Tartışma sonrası baldızını vurdu” diye servis etti.

Hilal Polat iki yıldır İbrahim Polat adlı erkekle boşanma aşamasında ve bu süre içerisinde sürekli İbrahim Polat’ın tehditlerine maruz kalıyor. Daha önce de Hilal Polat’ın birlikte kaldığı abla Pınar Yüzügüldü’nün evinin önüne giderek kuru sıkı tabanca ile ateş edip korkutmaya çalışan İbrahim Polat, bu kez de eşinin ablasının bacağına ateş etti, Hilal Polat’ın kafasına silah doğrultarak ateş etti, kurşun isabet etmedi.

Olayın ardından İbrahim Polat tutuklanırken TELE1’e konuşan abla Pınar Yüzügüldü, olayı şöyle anlattı.

DAHA ÖNCE DE ATEŞ AÇMIŞ

“Kardeşim iki yıldır bizimle kalıyor. İbrahim Polat bu süreçte yine bir gün evimizin önüne gelerek odamın camının önüne kuru sıkı atmıştı. Şikayetçi olduk ama sadece 3 ay uzaklaştırma verdiler. Uzaklaştırma bir şey ifade etmiyor. Bu adam kafaya koymuş bazı şeyleri” dedi.

AİLESİYLE TEHDİT ETMİŞ

Abla Yüzügüldü boşanma sürecinde kardeşinin İbrahim Polat tarafından sürekli tehdit edildiğini, Polat’ın kendisine “Anneni, kardeşini, aileni vururum” dediğini aktardı. Yüzügüldü, bu olayın ilke kez yaşanmadığının altını çizerek çağrıda bulundu: İbrahim Polat’ın serbest bırakılmasını istemiyoruz.

DHA HABERİ ÇARPITARAK VERDİ

Pınar Yüzügüldü, olay yerine gelen DHA muhabirlerinin haberi “Tartıştığı baldızını sokakta bacağından vurdu” başlığıyla servis etmesine tepki göstererek, “Tartışma olmadı, tamamen yalan haber” diye belirtti.