Dezenfektanda ikinci tur

Yayın tarihi: 10 Nisan 2020 Cuma 2:42 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2020 Cuma 2:42 pm

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, dezenfekte işlemi 15 gün geçen yerlerin dezenfeksiyon çalışmalarına yeniden başladıkları söyledi. Ekipler, bu kapsamda kent merkezinde bulunan tarihi çarşıları yeniden dezenfekte etti.

Edirne Belediyesi, COVİD-19 Türkiye’de görülmeden önce başlattığı dezenfektan çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugüne kadar tüm kurum ve kuruluşlar, sağlık ocakları, eczaneler, apartmanlar, fırınlar gibi halkın yoğunlukla bulunduğu alanları dezenfekte eden Edirne Belediyesi, dezenfekte işleminin 15 gün geçtiği alanlarda tekrar dezenfektan çalışmalarına başladı. Bu kapmanda kentte bulunan tarihi çarşılar bir kez daha dezenfekte edildi.

Salgınının Edirne’de yayılmasını önlemek, vatandaşların sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek, salgında en etkili mücadele olan sosyal mesafeyi sağlamak amacıyla 7/24 çalışmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle, bütün birimlerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edirne Halkı’nın bu anlamda içleri rahat olsun. Onlar evde kalsınlar biz onlar için çalışıyoruz hem de çok çalışıyoruz. Bu anlamda Tarihi Bedesten Çarşısı’nı daha önce dezenfekte etmiştik ama bir daha yapalım dedik. Umumi tuvaletleri, 188’i arayarak bizden dezenfeksiyon isteyen apartmanları dezenfekte ediyoruz. Günde ortalama 400-500 adet bloğu dezenfekte ediyoruz. 10 ekibimiz var. Market, eczane gibi birçok yeri de dezenfekte ediyoruz. Kenar mahallelerde dahil olmak üzere, hiçbir yeri ayırmadan; yolları, sokakları dezenfekte ediyoruz. Haritayı önümüze koyduk ve bu haritada dezenfekte edilmeyen tek bir yer bırakmacasına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bazı yerlerdeki dezenfekte işleminin üzerinden 15 gün geçti. Buraları tekrardan dezenfekte ediyoruz. Edirnelilerden tek istediğimiz evlerinde kalsınlar. Evde kal Edirne” dedi.