Devrilen TIR alev topuna döndü! Yanmaktan son anda kurtuldular

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:29 pm - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 7:29 pm

Şanlıurfa’da seyir halindeki bir TIR’ın lastiği patladı. TIR, devrilip sürüklenerek alev aldı. TIR’da bulunan 3 kişi yaralanırken yangına müdahale etmek isteyenler yanmaktan son anda kurtulduğu an kameraya yansıdı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki Mardin kara yolu eski sanayi kavşağında seyir halindeki sürücüsü ve  plakası öğrenilemeyen  TIR, lastiği patladı. Lastiğin patlamasının ardından kontrolden çıkan TIR, devrilerek yaklaşık 10 metre süreklendikten sonra alev aldı.

YANMAKTAN SON ANDA KURTULDULAR

Alev topuna dönen TIR’a çevredeki vatandaşlar müdahale etmek istedi. Bu sırada alevlerin sardığı TIR’da zaman zaman patlama gelirken yangına müdahil olmaya çalışan kişiler yanmaktan son anda kurtuldu. Yaşananlar ise cep telefonu kamerasına kaydedildi.  İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerince TIR’dan çıkarılan 3 kişi, Viranşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların vücutlarının bazı yerlerinde yanık ve kırıklar olduğu öğrenildi. Yangın, itfaiye ekiplerince güçlükle kontrol atına alınırken, yol bir süre ulaşıma kapandı.

Yaşanan olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.