Devletin televizyonu TRT 24 saatin 6 saatten fazlasını AKP’ye ayırıyor!

Yayın tarihi: 25 Mart 2024 Pazartesi 6:12 am - Güncelleme: 25 Mart 2024 Pazartesi 6:12 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “TRT Haber, 1 gün içerisinde canlı yayınlar ve haber bültenlerinde Erdoğan ve AKP adaylarına 6 saat 35 dakika 22 saniye yer verdi. CHP lideri Özgür Özel ise TRT Haber ekranlarında gece yarısı yayınlanan 2 bültende sadece 67 saniye yer bulabildi” dedi.

Türkiye yerel seçimler için gün sayarken TRT Haber’in yayın politikası bir kez daha gündem oldu.

Sözcü’den Başak Kaya’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin uzaktan kumandası Saray’ın elinde. Saray ne isterse TRT Haber onu çalıp söylüyor. TRT Haber, 1 gün içerisinde canlı yayınlar ve haber bültenlerinde Erdoğan ve AKP adaylarına 6 saat 35 dakika 22 saniye yer verdi. CHP lideri Özgür Özel ise TRT Haber ekranlarında gece yarısı yayınlanan 2 bültende sadece 67 saniye yer bulabildi” dedi.

TRT Haber’in 19 Mart tarihli 24 saatlik yayını ile bilgi veren Bulut şunları kaydetti:

“Erdoğan, bakanlar, AKP yöneticileri, belediye başkan adayları 6 saat 35 dakika 22 saniye TRT Haber’in canlı yayınların ve haber bültenlerinde yer buldu. Bu sürenin 2 saat 22 dakika 54 saniyesini canlı yayın oluşturdu. Erdoğan’ın 4 programdaki canlı yayın konuşmalarının süresi 1 saat 45 dakika oldu. TRT Haber AKP için korsan reklamlar, Murat Kurum için de özel spot filmler hazırlamış. Şubat ayının ortalarında AKP iktidarlarının icraatlarının anlatıldığı ‘Şehirlerimizle Türkiye’ reklam filmlerini günde iki kez yayınlamaya başlayan TRT Haber, korsan reklam filmlerinde yayın sayısını artırdı. 19 Mart günü bu reklam filmleri 11 kez yayınlanırken, kim tarafından hazırlandığına ilişkin hiçbir bilgi içermeyen filmlerin toplam süresi 38 dakika 49 saniye oldu.”

İMAMOĞLU EKRANLARDA YER BULAMADI

Özel, gece bültenlerinde 67 saniye yer bulurken, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Ankara adayı Mansur Yavaş ve İzmir adayı Cemil Tugay bir saniye bile TRT Haber ekranında yer bulamadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir haberle 2 dakika 33 saniye TRT Haber’de yer alırken, İyi Parti İstanbul adayı Buğra Kavuncu da 4 haberle 4 dakika 24 saniye ekranda kaldı.

Özgür Özel’den TRT’ye ‘reklam’ tepkisi: Talimatı verenin de genel müdürün de alnını karışlamazsam namussuzum

Kaynak: TELE1