Devletin kurumu Kızılay’ın çadırında, gerici Kıyam-Der’in ne işi var?

Yayın tarihi: 19 Nisan 2020 Pazar 9:06 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2020 Pazartesi 3:57 pm

Koronavirüs salgını sürerken Kızılay’a kan bağışı devam ederken, telefonlarına mesaj gelen vatandaşlar bağış yapmak için Kızılay çadırlarına gitti. Ancak devletin kurumu olan Kızılay’ın, bu işte hiçbir sorumluluğu olmayan gerici bir dernek olan Kıyam-Der ile işbirliği dikkat çekti. İşbirliği, İstanbul Şirinevler’de TELE1 kameralarına takıldı. Vakfın elemanları bu sırada muhabirimiz Engin Açar’a hakaret edip görevini yapmasını engellemeye çalıştı.

Kızılay, sokağa çıkma yasağı da olsa kan ihtiyacı için vatandaşların cep telefonlarına “kan bağışında bulunun” mesajı gönderdi.

Kızılay’ın, “Sadece hayat kurtarmak için evden çık” çağrısına çok sayıda yurttaş kayıtsız kalmadı. Ancak devletin kurumu olan Kızılay’ın gerici bir vakıf olan “Kıyam-Der” ile işbirliği TELE1 kameralarına takıldı.
İstanbul Şirinevler’de Kızılay’ın kan bağışı organizasyonlarını görüntülemek isteyen TELE1 ekibi çadıra giderek yetkiliye bağış şartlarıyla ilgili sorular yöneltti.
Kızılay yetkilisi TELE1 muhabirinin sorularını yanıtlarken, çadır çevresinde ve içerisinde bulunan sivil kıyafetli şahıslar da kameralarımızın kadrajına girdi.

‘TELE1 MUHABİRİNE HAKARET’

Gerici bir dernek olan, Kıymetli Adam Sait Altunbiz İlim Kültür ve Yardımlaşma Derneği kısa adıyla Kıyam-Der’e mensup oldukları üstlerindeki yeleklerdeki yazılardan anlaşılan sakalllı ve şalvarlı kişiler hakaret ederek ve seslerini yükselterek ekibimizin işini yapmasına engel olmaya çalıştı.
Muhabirimizin işini yaptığını söylemesine rağmen derneğin sivil kıyafetli elemanı, hakaretlerine devam etti.
Kızılay personeli ise dinci vakıf elemanlarına hiçbir müdahalede bulunmadı.

‘KIZILAY MESAJI İZİN BELGESİNİN YERİNE GEÇİYOR’

Gerici derneğin devletin kurumu Kızılay’ın personeliyle ilişkisi anlaşılamazken, kan alma çadırındaki vatandaşları sıraya sokanların da o derneğin elemanları olması dikkat çekti.
Öte yandan, Kıyam-Der internet sitesi üzerinden de bildiri yayınlayarak, “Kızılay tarafından gelen mesajların dışarı çıkma yasağında izin belgesi yerine geçiyor, eğer sms gelmediyse bölge hocalarını arayarak kayıt yaptırabilirsiniz” diye duyuruda bulundu.
Kıyam-Der daha öncede kendisi gibi gerici camiadan olan İsmailağa cemaatine mensup Fatih medreseleri üyeleri ile Mekke’de kavga etmişti.