Nebati itiraf etti! Çarpılan millet olmuş

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 9:31 am - Güncelleme: 24 Aralık 2021 Cuma 6:26 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin doların 18 liradan 11 liraya hızlı düşmesiyle zarar edenler hakkında yaptığı “Çarpılan küçük esnaf oldu” sözleri tepki çekti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eski bakan Berat Albayrak’ın “Dolar 10 lira olacak ya, 15 lira olacak ya” sözlerini tekrarladı. Nebati’nin açıklamalarında dikkatlerden kaçmayan “Çarpıllan küçük yatırımcı oldu” ayrıntısı da tepki çekti. Nebati’nin ‘Küçük yatırımcı’ sözlerini eleştiren ekonomistler “Devlet vatandaşa tuzak kurdu” yorumunu yaptı.

Ekonomi sorusuna “gözlerime bakın, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır” şeklinde cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati verdiği bir röportajda “15 liradan, 16 liradan, 17 liradan dolar alanlar büyük finansörler değil. Büyük finansörler, bu işin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Şimdi kara kara düşünüyorlar.” ifadelerini kullandı.

 

“DEVLET VATANDAŞA TUZAK KURUYOR”

Bakan Nebati’nin özellikle ‘çarpılan’ ifadesini kullanması sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük tepkiyle karşılandı.  Ekonomist Şenol Babuşçu, Bakan Nebati’nin sözlerini “Devlet vatandaşına tuzak kuruyor ve övünerek anlatıyor…” diye yorumladı.

TELE1 Ana Haber spikeri Gazeteci Evren Özalkuş ise “Günaydın “kur farkından çarpılan küçük yatırımcılar” diyerek bakanın sözlerine dikkat çekti

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi İlay Aksoy  “Bir an muhalefetten birisi konuşuyor sandım…”çarpılan” dedi resmen” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Köksal ise kendisine ait sosyal medya hesabından Bakan Nebati için “Biz de büyük finansörlerin kimden bilgi aldığını merak ediyorduk. Yasak bilginin adresi belliymiş. Normalde içten bilgi verenler hapishaneye giderler. Bizde ise bakan oluyorlar.” dedi.

Yazar Elif Tataroğlu da vatandaşın mağduriyetine dikkat çekti ve “O küçük yatırımcı yani halk, yastık altında biriktirdiği parasını dolara yatırdı. Neden? Çünkü artık kur çok yüksek olacak, ihracat ağırlıklı gideceğiz dediniz. Bir hafta sonra kur düştü. Kime inansaydı bu vatandaş?” ifadeleriyle Bakan Nebati’ye tepki gösterdi.