Devlet televizyonunun savaş haberinde Erdoğan’ın fotoğrafı yer aldı!

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:56 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 12:56 pm

Rusya devlet televizyonunda yayınlanan Rusya-Ukrayna arasındaki gerilime ilişkin programda “Savaş kimlerin işine gelir?” sorusuna aralarında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da olduğu liderlerin fotoğraflarıyla yanıt verildi.

Rusya devlet başkanı Putin ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden zirvesinin ardından azalan Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim, Rusya devlet televizyonunda yayınlanan bir program sebebiyle yeniden körüklenebilir. Rusya devlet televizyonu Rossiya 1’de yayınlanan bir programda sunucu, “Hangi liderlerin savaşa ihtiyacı var?” diye bölüm hazırladı. Sunucunun hazırladığı listede aralarında birçok lider yer alırken, bunların gerekçeleri de söylendi.

ERDOĞAN DA YER ALDI

İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden Boris Johnson’a, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emmanuel Macron’a birçok ismin yer aldığı liste sosyal medyada gündem oldu. Putin’e yandaş olduğu bilinen sunucu Dmitry Kiselyov, Ukrayna ordusunun ülkenin doğusunda binlerce insanı öldürdüğünü öne sürerken, bu gerilimin arkasında da batılı liderlerin olduğunu iddia etti. “Savaş kimlerin işine gelir?” sorusunun sorulduğu esnada ekrana yansıtılan liderler arasında AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da yer aldı.

Ukraynalı yetkililerin öldürüleceği iddiaları Rusya tarafından yalanlandı