Devlet erkanı Ata’nın huzurunda

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 11:55 am - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 11:55 am

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yıl dönümünde bütün yurtta anılıyor. Türk bayrakları yarıya indirilirken, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte yollardaki arabalar durdu, meydanlardaki yurttaşlar saygı duruşuna geçti. Devlet erkanı ise Anıtkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.

Milli Mücadele kahramanı, Türkiye’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıl dönümünde tüm yurtta anma törenleri düzenlendi. Saat 09.05’te bütün yurtta hayat durdu. Sirenlerin çalmasıyla birlikte yollarda ilerleyen arabalar durdu, kornalar çalındı. Yaya olan yurttaşlar ise durarak saygı duruşunda bulundu.

Sen hep kalbimizdesin

Devlet erkanı ise Atatürk’ü ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’de andı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, milletvekilleri, bakanlar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, yüksek yargı üyeleri ve askeri personel katıldı.

Devlet erkanı Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine ulaştı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“82. sene-i devriyesinde İstiklal harbimizin Baş Komutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Milletimizin varlık yokluk mücadelesini zaferle taçlandıran, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları milletimizce hayırla yad edilecektir. Şehitlerimizin fedakarlıkları üzerine kurulan Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatacak gelecek kuşaklara daha müreffeh, güçlü, itibarlı bir ülke bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ruhun şad olsun.”