Devlet böyle mi yönetiliyor? AKP halkın iradesini iki günde sorgusuz sualsiz gasp etmiş

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 9:05 am - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 9:05 am

İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili adayı Süleyman Soylu, kayyum atanan HDP’li belediyeler hakkında yaptığı açıklamalarda halkın iradesinin nasıl gasp edildiğini itiraf etti. Soylu açıklamasında, ”Cumhurbaşkanımız beni çağırdı, ‘HDP’nin belediyelerinden rahatsızım’ dedi, iki günde hepsini görevden aldık” dedi.

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul milletvekili adayı Süleyman Soylu, bakanlık imkanlarını kullanarak seçim çalışmalarına devam ediyor. Soylu partisinin Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi’nde düzenlediği etkinliğe katıldı.

HDP’li belediyelere kayyum atanma sürecini anlatan Soylu, “Benim istediğim bir göz Recep Tayyip Erdoğan bana verdi iki göz. 2 gün sonra hepsini aldık” ifadelerini kullandı.

HDP’nin “kayyum” atanmayan 6 belediyesi: Bizi de alabilirler

“2 GÜNDE GÖREVDEN ALDIK”

Soylu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Ben İçişleri Bakanı oldum. Cumhurbaşkanımız beni çağırdı. ‘Süleyman, ben bu Güneydoğu’daki HDP’nin, PKK’nın belediyelerinden rahatsızım. Bunları derhal görevden alacaksın’ dedi. Ya benim istediğim 1 göz, Tayyip Erdoğan bana verdi 2 göz. İki gün geçti, sabah 8’de hepsine bir operasyon, hepsini görevden aldık.”