Devlet Bahçeli’den İsrail’e Gazze tepkisi: Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 3:07 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 3:14 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze’ye saldırı düzenleyen İsrail için, “Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Devlet Bahçeli, İslami Direniş Hareketi’nin(Hamas) silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın “Aksa Tufanı” adı verdiği 7 Ekim’deki Supernova Festivali’ne yönelik baskınının ardından Gazze’yi ablukaya alarak saldıran İsrail’e tepki gösterdi.

Bahçeli, “Ortadoğu’da özellikle Gazze ve İsrail arasındaki acımasız faaliyetlerden çok büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade etmek isterim. Şu ana kadar 3 bine yakın Gazze’de yıkım olmuştur. 700’ün üzerinde çocuklarımız Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Şu an Gazze’de insanlık dışı bir muameleyle karşı karşıya bırakılmıştır. Su yok, elektrik yok. Dünya bu olayları da seyretmektedir. Bu seyri geçmişle mukayese ettiğimiz vakit 927 yıldan bu yana başlatılmış olan bir Haçlı seferinin yeni bir ruhu doğuyor, bu dikkat çekici bir konudur. Lobiler faaliyete geçiyor. Öbür taraftan da birçok mazlum inim inim inliyor. İsrail’in aklını başına alması ve Amerikalı dayılarına güvenmemesi lazım. Türkiye’nin etrafında kenetlenerek bu sıkıntıları gidermesi lazım. Sorun ABD ve İsrail arasındadır. Sorunu çözecekse onlar çözeceklerdir” ifadelerini kullandı.

ABD İsrail’den kara harekatının ertelenmesini istedi