Devlet Bahçeli’den Ahmet Hakan’a: ‘İspatlamazsan alçaksın’

Yayın tarihi: 12 Şubat 2020 Çarşamba 1:07 am - Güncelleme: 12 Şubat 2020 Çarşamba 1:07 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı konuşmada isim belirtmeden ‘bir köşe yazarı’ diyerek bahsettiği Ahmet Hakan’ın 28 Ocak 2020 ‘Nerede bu devlet? İşte burada devlet!’ yazısına tepki gösterdi. Bahçeli, ”Ama o depremde… Devletin en az üç gün kafayı kaldıramadığı da buz gibi bir gerçektir” sözlerini köşesinde kullanan Ahmet Hakan’a ”17 Ağustos depreminde depremin en az 3 gün kafayı kaldıramadığını iddia eden köşe yazarı, bu iddianı ispatlamazsan alçaksın” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup konuşmasında ”bir köşe yazarı” diye isim vermeden Ahmet Hakan’a yüklendi.

Bahçeli ayrıca Şamil Tayyar ve Burhan Kuzu’nun ”99 depreminde çöken devlet, bu kez ayakta.” ve ”17 Ağustos depremi sonrası dönemin Ecevit hükümeti, depremzedeler için gelen yardım paralarıyla memur maaşlarını ödemişti.” sözlerini de eleştirdi.

DEPREM YARDIMLARINI SORGULAYANLARI ELEŞTİRDİ

Bahçeli, bu iddialara ilişkin şunları söyledi:

Felaketler karşısında soğukkanlı tavır, sağduyulu duruş yegane dayanağımız olmalıdır. Kötü günler Allah’ın izni ile geçecektir. Aymaz ve ahlaksızlara karşı da azami uyanıklık göstermek milli şuurun doğası gereğidir. 1999’da toplanan deprem yardımlarından memur maaşlarının ödendiğini söyleyen provokatörler gizlendikleri deliklerden başlarını uzatmışlardır. Bilinmelidir ki, Türk Milleti ne 1999’da çöktü, ne de 2020’de zaafa uğradı. Çöken devlet değil, çürük binalardır. Devlet aynıdır, ruh aynıdır, fıtrat aynıdır. 1999 Marmara depremi ile 2020 Elazığ depremini terazinin iki kefesine koyup tartıya çıkarmak ayıp değil midir? Acının küçüğü büyüğü olmaz. 57. Hükümet döneminde 20. yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. Gölcük depreminden 16 milyon Türk vatandaşı etkilenmiştir. Toplamda 376 bin 479 yapı hasar görmüştür. Resmi verilere göre 17 bin 480 insanımız hayatını kaybetmiştir.

NE OLMUŞTU?

Elazığ depreminin ardından başlayan deprem vergileri tartışmalarının ardından Burhan Kuzu ve Şamil Tayyar, 1999’da yaşanan 17 Ağustos büyük Marmara depremini hatırlatımış ve dönemin koalisyon hükümetini suçlamıştı.

Ahmet Hakan ise 28 Ocak 2020 tarihli yazısında 1999 depreminde devletin başını en az üç gün kaldıramaz halde olduğunu belirtmiş ve ”nerede bu devlet?” sorularına cevap vermişti.