Devlet Bahçeli: Anketleri Kandil’de mi hazırlıyorsunuz?

Yayın tarihi: 7 Nisan 2022 Perşembe 10:37 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 11:32 am

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Anket firmalarına seslenen Bahçeli, MHP’nin baraj altında kalmayacağını belirterek, “Siz anketleri yaparken Kandil’de mi geziyorsunuz CHP Genel Merkezi’nde mi geziyorsunuz?” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Macaristan’daki 6’lı ittifakın kaybetmesini hatırlatarak Millet İttifakına seslendi.  Bahçeli, Millet ittifakına, “İçimize yuvalanan zillet ittifakı Macaristan’a bakarak ders çıkartmalıdır” diye konuştu. Bahçeli Türkiye’deki enflasyonun da geçici olduğunu söyleyerek, “Enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından şikayetlerde artmış olabilir. Ama bunlar geçicidir” ifadelerini kullandı.

“Bizde çark yoktur” diyen Bahçeli’nin videosu gündem oldu

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Bir ara bizim denizimizde yaşayıp şimdilerde kendi yapay dereleriyle övünenlerin, merhum Türkeş beyi ağızlarına almaya ne hakları ne vefaları yetecektir.

MHP barajlarla sınırlandırılamaz. Türklüğün baraja takılacağını söyleyenler fikir buhranı yaşıyor. Devamlı servis edilen algı operasyonları ile partimizin inişe geçtiğini yazan kokuşmuş araştırma şirketlerine soruyorum. Siz anketleri yaparken Kandil’de mi geziyorsunuz CHP Genel Merkezi’nde mi geziyorsunuz? Bu anketçilere umut bağlayan siyasetçilere söylüyorum bizim ölümüz bile sizin dirinizi yerle yeksan eder. Şimdiden haberiniz olsun 2023 Haziran’da sokağa çıkacak yüzünüz bile olmayacaktır.

“DURDUĞUMUZ YER DOĞRUDUR”

Hiç kimse yalan anketlerle bize ayar veremez, gözümüzü korkutamaz, ufuk çizgimize karanlık perde çekemez. Gönlümüze kuşku düşürmek kimsenin harcı olamaz. Biz kendimizden eminiz. Biz aziz milletimize şüphesiz inanıyor ve güveniyoruz. Biz Türk Milleti’ni canımızdan aziz biliyoruz.

Durduğumuz yer doğrudur, baktığımız doğrudur, doğrulduğumuz bereketli toprak Türk vatanıdır.

BUÇA AÇIKLAMASI

Hibrit savaş diye bilinen yeni savaş konseptinde konvansiyonel savaşın yanında siber müdahaleler, ekonomik manipülasyonlar, medya operasyonları devreye alınmaktadır. Buça’daki toplu mezarda 410 sivilin cansız bedenine ulaşıldığı, bunun Rusya tarafından işlenen bir savaş suçu hatta katliam olduğu iddia edilmiştir. Dünya kamuoyunda ciddi ses getirmiş, büyük tepkilere neden olmuştur. Elleri arkadan kelepçeli ölü sivillerin paylaşılan fotoğrafları insanların vicdanında ilk bakışta infiale neden olmuştur. Bunun düzmece mi yoksa gerçek bir olay olup olmadığı ortaya çıkmamıştır. Biz kimsenin sefil propagandasına yataklık yapamayız, kara kampanyalara alet olamayız. Şuurlu hareket etmek güvenli yol bulmamızı sağlayacaktır. Derinlemesine kazılması gereken asıl nokta, istikrarla barış görüşmelerinin mesafe aldığı anda sivil katliamların dünya gündemine bomba gibi düşmesidir. Rusya beklendiği üzere yalanlamıştır, tekzip etmiştir.

ABD’den Fransa’ya, AB’den NATO’ya bilinen gruplar hızla savaş suçu olduğunu söylemişlerdir. Savaş sırasında yalan ve saptırma haberlere sürekli ihtiyaç duyulmuştur. Irak savaşında kitle imha silahları var denilerek ABD işgal etmişti. Ne var ki iddiası asılsızdı. Buça’daki olaylara ilişkin bir görüş paylaşmamız şu an için mümkün değildir. Eğer bir katliam varsa sorumlularından en ağır şekilde hesap sorulması gerekir. Sivil ve masum insanların katlini hiçbir bahane doğru gösteremez. Bize dayatılan ve teyit edilmemiş fotoğraflarla kesin karar vermek peşin hükümlülüktür. Üzerinde durulması gereken konu neden böyle bir zamanda katliam iddiası gündeme taşınmıştır? Buna kimler gerek duymuştur? Müzakerelerin kesilmesini isteyenler vardır ve bunlar gün yüzündedir. İstanbul’daki müzakereler sonrası gündeme gelmesi ya tesadüftür ya da kahredici bir tezgahtır. Türkiye barış için en çok mücadele eden ülkedir. Türkiye’den başka hizmet eden ikinci bir devlet yoktur.

“PUTİN İLE ZELESNKİ İSTANBUL YA DA ANKARA’DA BİR ARAYA GELEREK SAVAŞA SON VERMELİDİR”

Artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacaktır. Güvenlik ve diyalog açıkları günden güne genişlemektedir. Türkiye bütün karşı çıkışlara, yıldırıcı politikalara rağmen barıştan sapmayacağını göstermiştir. Buça olayından sonra görüşmelerin nasıl sürdürüleceği kısa sürede belli olacaktır. Putin ya da Zelenski’nin İstanbul ya da Ankara’da bir araya gelerek el sıkışıp bu savaşa son vermeleri beklentimizdir. Kimlerin stratejik kazançlar elde ettiği artık gizlenemez boyutlardadır. Ülkemiz kendi güvenliği ve dünya güvenliği için çabalamaktadır.

MUHALEFETE MACARİSTAN GÖNDERMESİ

Victor Orban’ın ittifakı, 6’lı ittifakı ters köşeye yatırmış, AB’nin engellerini aşmayı başarmıştır. Dış desteklerin işe yaramadığı, başkalarına kurşun askerlik yapanların sonunun iyi olmadığı Macaristan örneğiyle bir kez daha anlaşılmıştır. Ümit ve temenni ederim ki içimize yuvalanan zillet ittifakının Macaristan’a bakıp sonuç çıkarması ve ders almasıdır. İktidarın vizesi sandıkta ve milli irade tarafından verilmelidir. Bunun dışında icazet arayışına çıkanlar, 85 milyon Türk vatandaşının hakkını hukukunun iki paralık etmek üzere harekete geçmişlerdir. Türkiye’nin geleceğini iş birlikçiler değil iffet, ilke ve irade sahibi Cumhur İttifakı tayin edecektir.

“ENFLAYON İNECEK”

Bugünkü şartlarda enflasyon artmış olabilir, hayat pahalılığından şikâyet ve sızlanmalar da görülebilir ama bunların hepsi geçicidir. Daha huzurlu günlere ulaşmak için sabırla, metanetle tarihi yolculuğumuza devamdan başka seçeneğimiz yoktur. KDV indirimlerine rağmen etiket düşürmeyenler namert fırsatçılardır. Türk Milleti hangi geceyi görmüştür de sabaha çıkamamıştır. Kovid 19’un yaraları henüz sarılmamıştır. Tıkanmalar henüz açılmamıştır. Beşeriyete musallat olan hastalık bütün hedefleri kesintiye uğratmıştır. Her devlet imkanları nispetinde seferber olmuş, kaynaklar bu uğurda harcanmıştır. 24 Şubat’tan itibaren Rusya ve Ukrayna’nın savaşı, enerji ve gıda güvenliğini zedelemiş, zincirleme sorunlar bütün coğrafyayı sarmıştır. Ülkemiz ve tüm dünya benzerine çok az rastlanan sınavdan geçmektedir. Bunun bilmeden Türkiye ekonomisi ile ilgili felaket tamtamları çalmak, bittik, iflas ettik, perişan olduk masalları anlatmak sorumlu bir tavır değildir. Hiç kimsenin aç kalmasına göz yumamayız. Allah nimetin kefilidir. Türk Milleti hangi geceyi görmüştür de sabahına çıkamamıştır.

CHP Genel Başkanı haksız ve hayasız eleştiriden başka ne yapmıştır. Acıda yoklar tasada yoklar sevinçte yoklar ahlakta yoklar Türkiye’nin hak ve çıkarlarını savunmakta hiç yoklar. Ancak yalan olduğumu varlar talan oldu mu varlar. Bakarsınız PKK’ya sahip çıkarlar biz Kuva-i Milliyeyiz diyerek kalpak giyerler. Kalpakta taksanız fistan da giyseniz sizi bekleyen sondan kaçamayacaksınız. Terörist Demirtaş’ı çıkartmayı planlıyorlar. Gazileri içeri mi sokacaksınız terörle mücadeleyi mi keseceksiniz. Kılıçdaroğlu sen çift kişiliksin karanlıkta uyanık aydınlıkta gafilsin.

“VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMELİDİR”

Bir tarafta milletvekili maaşı alıp diğer tarafta terör kamplarına katılmak hainliktir. Suriye’ye nasıl geçtiğinizi yürekliysen sor, adamsan üstüne git. Biz TBMM’de terörist ve terörist sempatizanı görmek istemiyoruz. HDP’li Semra Güzel’in vekilliği düşürülmelidir.