Devlet Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Faturayı ödemezsen elektriğinin kesilmesi gerektiğini ifade etmiştim

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 10:50 am - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 12:41 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesi hakkında konuşan Bahçeli,  “Elbette olacağı buydu, şahsen uyarmıştım. Hatta Kılıçdaroğlu’na bütün il teşkilatlarımızın birer kandil göndermesini söylemiştim” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Muhalefetin 6’lı masa toplantısını hedef alan Bahçeli, “Zillet ittifakı iyice yoldan çıkmış, istikametini şaşırmıştır. 6+1 formatında 3. kez toplanan partilerin ortak açıklamasının Türkiye’nin anlayışla bağdaşan bir yanı var mıdır?” ifadelerine yer verdi. Bahçeli, HDP Milletvekili Garo Paylanı’da hedef alarak, “HDP’li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde sözde Ermeni soykırımının kabul edilmesi istenmiş. Çok şükür ki kabul edilmemiştir” dedi.

“Bizde çark yoktur” diyen Bahçeli’nin videosu gündem oldu

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

Değerli milletvekilleri, değerli basın mensupları haftalık meclis grup toplantımızda sizlerle paylaşmayı arz ettiğim düşüncelerime geçmeden önce hepinizi selamlıyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu ay içinde tutulan oruçların, edilen duaların kabul olmasını niyaz ediyorum. Ramazan kalp temizliği için bir fırsat, günahlardan arınmak için manevi bir tahsisattır.

İnsan esas itibariyle efalinden sorumludur, yani fiil ve eylemlerimizle hakikat yolunda, Allah yolunda, dengeli, tutarlı, adam gibi bit hayatı iliklerimize kadar yaşamaya müstehak oluruz. Kadir gecesinin nimetleriyle müşerref olabilmeyi Rabbimden diliyoruz. Türk İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum. Ayrıca bu gecenin nice manevi ikrama kapı aralamasını gönülden niyaz ediyorum. Biz kader biliriz, kanaat biliriz, kıymet biliriz, vefa biliriz. Ancak ihanet, iftira, icbar, ihtiras bilmeyiz. Niye diye soran varsa cevabını vereyim; biz Türk sevdalısı MHP’yiz.

ÇIKARLARIMIZI EGEMEN GÜÇLERE TESLİM ETMEK İSTEYENLER FAAL HALDEDİR

MHP ve Cumhur İttifakı milletimizin bekası için önemli bir görevle karşı karşıyadır. Maruz kaldığımız tehditler, küresel senaryoların bölgemizde gösterime sokulan sahnesinden başka bir şey değildir. Milli çıkarlarımızı sömürge hesaplarına, egemen güçlerin inisiyatiflerine teslim etmek isteyenler faal haldedir.

Dünyanın enerji ve su kaynaklarını kontrol etmek isteyen emperyalizm, hunhar oyunlar peşindedir. Büyük çoğunluğu din kardeşimiz olan coğrafyalarda nefret, zulüm körüklenmektedir. Buralarda gaz petrol bitmedikçe savaşlar bitmeyecektir.

Afrika’nın bir ucundan Asya’nın bir ucuna kadar milyarlarca insan bir lokma ekmek ve haysiyet mücadelesi için canını dişine takacaktır. Bugün milyarlarca insan kendi emeğiyle ayakta durmalı, huzur içinde yaşamalı. Sahip olduğu kaynakları refahı için kullanmak istemeli. Kaldı ki bu istek haklıdır ve meşrudur.

Terörizm büyük ve bereketli toprakları sömürmenin, parçalamanın bugünkü halidir. Bunun adı 19. yy’da şark meselesiydi. Terörizm aynı zamanda hedef ülke ya da ülkelerin içişlerine karışmaktır. Bunları zaman için de fiilen ele geçirmenin de gerekçesi olarak değerlendirilmiştir. Bugün bunun adı da medeniyet götürmektir.

Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesildi

“TOPLANIP TOPLANIP DAĞILIYORLAR”

Zillet ittifakı iyice yoldan çıkmış, istikametini şaşırmıştır. 6+1 formatında 3. kez toplanan partilerin ortak açıklamasının Türkiye’nin anlayışla bağdaşan bir yanı var mıdır? Tarihsel emanetlerimize bağlılık zillet ittifakı açısından söz konusu mudur? Zillet ittifakı Türk milletinin ekmeğini yese de gavurun kılıcını sallamaktan rahatsızlık duymuyor. Kimin adına siyaset yaptıklarını bilmeyen yok. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar. Her biri kendine yontuyor. Birbirine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar, dedikodu yapıyorlar, sonra dönüp birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar. Bunların dilinde şehitlerimize rahmet yok, teröristlere tepki yok, gelecekle ilgili umut yok, yüzlerinde meymenet yok. Zillet ittifakının müşahidi yabancı ülkelerin Türkiye’deki sefirleridir. Zillet ittifakı Türkiye’nin tarafında değildir, yol haritaları muğlaktır. Zillet ittifakının tarafı Türk milletinin önüne konulmuş takozdur.

“ELEKTRİĞİNİN KESİLECEĞİNİ SÖYLEMİŞTİM”

CHP Genel Başkanı ise hangi provokasyonu servis edeceğini şaşırmış durumdadır. Kılıçdaroğlu’nun beklendiği üzere elektriği kesilmiştir. Elbette olacağı buydu, şahsen uyarmıştım. Hatta Kılıçdaroğlu’na bütün il teşkilatlarımızın birer kandil göndermesini söylemiştim. Nasıl olsa Kandil’e ümit bağlamıştı, biz de ışık saçan kandili adrese teslim etmiştik. Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı karanlıktır, kumpastır. Bazı siyasi odaklar da faturayı ödemek için sıraya giriyor. Bunların hepsi aynı torbadan çıkmış gibidir. Kılıçdaroğlu’nun faturasıyla ilgili iddiası kuyruklu yalandır. Kılıçdaroğlu fellik fellik karanlıkları dolaşırken kimse unutmasın ki Türkiye’nin varlık ışığını söndürmeye asla güç yettiremeyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu bilmelisin ki Türkiye’yi karanlığa boğamayacaksın.

CHP Genel Başkanı ise hangi provokasyonu servis edeceğini şaşırmış durumdadır. Kılıçdaroğlu’nun beklendiği üzere elektriği kesilmiştir. Elbette olacağı buydu, şahsen uyarmıştım. Hatta Kılıçdaroğlu’na bütün il teşkilatlarımızın birer kandil göndermesini söylemiştim. Nasıl olsa Kandil’e ümit bağlamıştı, biz de ışık saçan kandili adrese teslim etmiştik. Kılıçdaroğlu ve zillet ittifakı karanlıktır, kumpastır. Bazı siyasi odaklar da faturayı ödemek için sıraya giriyor. Bunların hepsi aynı torbadan çıkmış gibidir. Kılıçdaroğlu’nun faturasıyla ilgili iddiası kuyruklu yalandır. Kılıçdaroğlu fellik fellik karanlıkları dolaşırken kimse unutmasın ki Türkiye’nin varlık ışığını söndürmeye asla güç yettiremeyecektir. Sayın Kılıçdaroğlu bilmelisin ki Türkiye’yi karanlığa boğamayacaksın. Korkunun palazlandığı yer karanlıktır, Kılıçdaroğlu’nu da korku dağları sarmıştır. Gökyüzü güneş olsa millet yoksa, vatan yoksa, asıl karanlık işte o zamandır. Bu karanlığın müdafaası zillet ittifakı eliyle yapılmaktadır. Zillet ittifakı 2023 yılının haziran ayında kaybedecektir.

GARO PAYLAN’A HAKARET

TBMM’de HDP’li bir müptezel tarafından sunulan kanun teklifinde sözde Ermeni soykırımının tanınması istenmiştir. TBMM çatısı altında diasporanın bir ajanı yer almaktadır. Böylesi bir zelilin, böyle bir fitnecinin TBMM’de yer alması hepimiz adına zuldür. Bu kokuşmuş milletvekilinin kimlerle dayanışma içinde yer aldığı ortadadır. TBMM, gözümüzün içine baka baka Türk milletine soykırımcı diyenlerin barınacağı bir mekan asla değildir. 1915 olaylarının içyüzünü, perde arkasını saptırmak bir defa tarih suçudur, Türk milletine saygısızlıktır. Bu sözde soykırımı tanıyan varsa yeri ve adresi TBMM olamaz, olmamalıdır. HDP’li bölücü milletvekilinin teklifine CHP’de sadece ‘herkes kendi işine baksın’ gibi bir eleştiri gelmiştir. Bu sadece hadsizlik değildir. Bize göre şerefsizliğin daniskasıdır. CHP’li bir milletvekili de sözde soykırım yalanının peşine takılmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu elektrikle ilgili konuştuğun kadar sözde soykırımla ilgili konuşacak mısın?

GEZİ DAVASI AÇIKLAMASI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrasında salondan ayrılırken TBMM’de gazetecilerin sorusunu yanıtladı.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verdiğinin anımsatılması üzerine Bahçeli, “Yargıya saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararıyla saygılı olarak her şeyi artık kabullenmek durumunda olmalıdır” dedi.

MHP’den istifa eden Süleyman Sazak’ın “Bugünden itibaren Osman (Kavala) kardeşimdir” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Bahçeli, “Sayın Süleyman Sazak’ın bizimle bir ilişkisi kalmamıştır” dedi.