Devlet Bahçeli bu kez de Dilber’i hedef aldı

Yayın tarihi: 4 Şubat 2024 Pazar 4:12 pm - Güncelleme: 4 Şubat 2024 Pazar 4:13 pm

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İnci Taneleri dizisindeki Dilber karakterini Alper Gezeravcı örneği vererek hedef aldı.

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, Manisa’da “Cumhur bizim, Türkiye hepimizin” açık hava toplantısında konuştu. Güldür Güldür Show’da yayınlanan bir skeçte, gazilere ithafen kullanılan “Kurşun yemek seni ayrıcalıklı yapmaz” sözlerine tepki gösteren Bahçeli, “Bir mizah programında rol alan soytarıların, gazilerimze şerefsizce hakaret etmeleri, 100 yıl önce Cumhuriyetin ilanına atılan darbe iftirası, baskı var diyerek şehitlerimize rahmet okumayan korkakların varlığı, kahraman evlatlarımızın kanını döken terör saldırıları, gün ve gün azgınlaşan bölücü dayatmalar, dikkat çekici provokasyonlardır ve kaynak üssü dışarıdadır” ifadelerini kullanan Bahçeli ‘İnci Taneleri’ dizisindeki Dilber karakterini de topa tuttu.

ALPER GEZERAVCI İLE DİLBER’İ KIYASLADI

Bahçeli karakter ile ilgili, “Astronot Alper Gezeravcı sayesinde Türkiye’nin başını yükseklere çevirdiği şu günlerde bir dizi film vasıtasıyla Dilber karakterinin servis edilmesi de bir başka örtülemez çelişki ve zamanlama itibariyle manidar bir komplo emaresi taşımaktadır” diye konuştu.

AYM’Yİ VE ÖZGÜR ÖZEL’İ HEDEF ALDI

Hukuksuzca cezaevinde tutulan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay’a yönelik verdiği hak ihlali kararları üzerinden AYM’yi de hedef alan Bahçeli Şunları söyledi:

“TBMM’de Can Atalay hakkında Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin kararı okunurken hiçbir ahlak ve ölçüye sığmayan protesto gösterileri demokratik bir hak olarak görülemez. Böyle gösterilemez. Can Atalay, mahkeme tarafından hüküm almıştır. Bu hüküm Yargıtay tarafından onanmıştır. Bu kararın uygulanmasından başka da seçenek kalmamıştır. AYM, vesayetçi bir tutumla, Anayasa’ya aykırı bir biçimde tarihi bir hatanın faili olarak hak ihlali kararı vermiş ve tartışmaların fitilini ateşlemiştir.

Kriz ve kutuplaşmanın asıl mimarı, asıl tahrikçisi Türkiye’nin karşısındaki mihrak olan AYM’dir.Nerede bir hain nerede bir suçlu ve terörist varsa, Türkiye’nin varlığına kim husumet besliyorsa AYM onların hizasındadır ve onların lehine hak ihlali kararlarını cömertçe açıklamaktadır.”

Bahçeli CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik, “Özgür bey, darbe girişimine karşı mücadeleden bahsediyor. CHP’nin terör örgütleri ile arasına mesafe koyması lazımdır. CHP’nin köküne dönüş yapması elzem bir ihtiyaçtır.  Çok değil 8 ay evvel Türkiye’yi birlikte yönetmek isteyenler birbirlerine demediklerini bırakmadılar” diye konuştu.

İneklere ‘Dilber’ şarkısını dinleten besici: Süt verimini artırıyor

Kaynak: TELE1